FOLLOW US: facebook twitter

Τα στεγαστικά προβλήματα ΕΕΕΕΚ Πύργου και δομών ειδικής εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ημερομηνία: 29-02-2024 | Συντάκτης:

Επερώτηση Κ. Διαμαντόπουλου

Επερώτηση κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Ηλείας Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα» Κώστας Διαμαντόπουλος σχετικά με τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου (ΕΕΕΕΚ)  και άλλες δομές ειδικής εκπαίδευσης στο Νομό και αν η Περιφέρεια σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση τους.

 Ο κ. Διαμαντόπουλος ζητά ενημέρωση για το αν α) υπάρχει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την κατασκευή σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης, β)Υπάρχει επικοινωνία με τους Δήμους της Ηλείας και ειδικότερα το Δήμο Πύργου για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων σχολικής στέγης και γ) εάν θα αναλάβετε κάποια σχετική πρωτοβουλία ανταποκρινόμενος στον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίζει η Περιφέρεια ειδικά σε τέτοια θέματα.

Στο κείμενο του μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου στεγάζεται από το 2010 σε λυόμενες κατασκευές στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βυτιναιίκων  του Δήμου Πύργου φιλοξενώντας μαθητές απ’ όλη την Ηλεία. Ανάλογα στεγαστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες δομές ειδικής εκπαίδευσης στον Πύργο όπως το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο. Καμία απ’ αυτές τις δομές δε φιλοξενείται σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, οι λύσεις δε που επιλέγονται χαρακτηρίζονται ως εμβαλωματικές. Αν και η μέριμνα για την ανέγερση των σχολικών κτηρίων, την επισκευή, συντήρηση και βελτίωση των υποδομών των σχολικών μονάδων εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Δήμων και της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), η Περιφέρεια διαθέτει τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξει την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων ειδικής εκπαίδευσης. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ναυπάκτου το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020)».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος