FOLLOW US: facebook twitter

Έργα σταματημένα και διαλυμένες συμβάσεις

Ημερομηνία: 29-02-2024 | Συντάκτης:

Λύσεις στα προβλήματα που κληρονόμησε αναζητά η δημοτική αρχή Αρχ. Ολυμπίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Διαρκή προσπάθεια να ξεμπλοκάρει τα έργα η νέα δημοτική αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αφού η κατάσταση που παρέλαβε είναι προβληματική. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τουλάχιστον οκτώ με δέκα έργα είναι μετέωρα με διακοπή εργασιών από τον ανάδοχο, ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι βαλτωμένα με διάλυση σύμβασης, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου αποδέχθηκε δύο ακόμα ειδικές δηλώσεις διακοπής εργασιών, για την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές του 2020 και για την αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας σε πυρόπληκτες κοινότητες, οι οποίες προστέθηκαν στα ήδη σταματημένα έργα της ασφαλτόστρωσης και συντήρησης συνδετήριων οδών οικισμών και των συνδέσεων Ε.Ο. 74 (Πύργος-Αρχαίας Ολυμπίας) με Τ.Κ. Πελοπίου και Πλατάνου (σύνδεση Αρχαίας Ολυμπίας – Τ.Κ. Φλόκα.

Πλήρως σταματημένα με διάλυση σύμβασης είναι η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από τις 16 Νοεμβρίου και η αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, για τα οποία γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Λινάρδος, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επανεκκινήσουν τα έργα και να μη χαθούν πόροι από τα προγράμματα χρηματοδότησης.

«Δυστυχώς παραλάβαμε μια κατάσταση που δεν είναι και η καλύτερη, διότι σε αρκετά έργα ο ανάδοχος έχει υποβάλει αίτηση διακοπής εργασιών, ενώ σε δύο σημαντικά έργα έχει γίνει διάλυση σύμβασης από το 2023. Μαζί με τον δήμαρχο και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και για να αποτρέψουμε την απένταξη του έργου», ανέφερε.


Σχόλιο για "Έργα σταματημένα και διαλυμένες συμβάσεις"

  1. Ο/Η Σωτήρης Σωτηρόπουλος λέει:

    Γελάει και το “παρδαλό κατσίκι” με αυτά που λέει η νέα Δημοτική Αρχή…. Και τα λέω αυτά όχι για να υπερασπιστώ την προηγούμενη (τα έχω “ψάλλει” για καλά και σ’ αυτήν) αλλά για να υπενθυμίσω ότι ο βασικός εκλογικός συνέταιρος του νέου Δημάρχου κ. Παπαηλιού , σημερινός Αναπληρωτής Δήμαρχος ήταν ανώτατο στέλεχος του κ. Γεωργιόπουλου ( πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) ήταν ένα μήνα πριν τις εκλογές ο εκλεκτός του πρώην Δημάρχου. Το ίδιο ισχύει και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών (με …σοβαρές γνώσεις στο αντικείμενο) που είναι της εταιρικής παράταξης του κ. Παπαηλιού!!…..
    Εμείς οι δημότες τι να πούμε πλέον;
    Και έχουμε πολλά να πουμε, καιρώ τω μέλλοντι!!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος