FOLLOW US: facebook twitter

“Διεκδικούμε αυξήσεις μισθών και μέτρα κατά της ακρίβειας”

Ημερομηνία: 18-04-2024 | Συντάκτης:

Δηλώσεις για τη χθεσινή απεργία από το ΔΣ του Εργατικό Κέντρο Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα κατά της ακρίβειας, ήταν τα βασικά αιτήματα της Γενικής απεργίας που είχε προκηρύξει για χθες η ΓΣΕΕ με τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πύργου να καλούν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βένδρας επισήμανε ότι τα βασικά θέματα της απεργίας έχουν σχέση με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που βασανίζει όλη την ελληνική οικογένεια και παράλληλα με την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως καθόριζε τα προηγούμενα χρόνια τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες.

«Δεν πάει άλλο, οι μισθοί έχουν φτάσει στα κατώτερα επίπεδα και ο βασικός μισθός είναι στα επίπεδα του 2015, παρά τις αυξήσεις που υπήρξαν τις τελευταίες μέρες, οι τιμές έχουν αυξηθεί γύρω στα 40-50% και δεν μπορεί να συνεχίσει όλη αυτή η κατάσταση” είπε και αναφέρθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης από την ΓΣΕΕ όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής τονίζοντας πως το υπουργείο θα πρέπει επιτέλους να επιβάλει μέτρα και πρόστιμα ενάντια στην αισχροκέρδεια που παρατηρείται.

Ακολούθως η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χρύσα Ζούπη μίλησε για τις μειώσεις μισθών όλων των προηγούμενων ετών τονίζοντας πως η κυβέρνηση άδικα πανηγυρίζει για τις πενιχρές αυξήσεις καθώς δεν βοηθάνε τα ελληνικά νοικοκυριά. «Οι αυξήσεις είναι πάρα πολύ μικρές και αδίκως πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

Οι οικογένειές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Με 37 ευρώ τη μέρα πως θα τα καταφέρει ένας εργαζόμενος; Επιπλέον, η κυβέρνηση κοροϊδεύει και στο θέμα του επιδόματος ανεργίας ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και να πληρώσουν ακόμα και τον κατώτατο μισθό εξαιτίας της φορολογίας και των ασφαλιστικών καλύψεων». Καταλήγοντας μίλησε για τα  βασικά αιτήματα τους, για την υγεία που νοσεί, για την καθημερινότητα που δεν βγαίνει, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για τις τριετίες που δεν δίνονται και για την γενικότερη φτωχοποιήση του Έλληνα πολίτη”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος