FOLLOW US: facebook twitter

«Οι άλλοι πλουτίζουν και εμείς δουλεύουμε για να πεινάμε…»

Ημερομηνία: 18-04-2024 | Συντάκτης:

Το σύνθημα στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

-Η πρόεδρος του ΕΚΑ, Νατάσα Παναγιωτάρα, έθεσε τα γενικά αλλά και τοπικά αιτήματα

Με το σύνθημα που είχαν προτάξει και στην προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση: «Δουλεύουμε για να… πεινάμε και άλλοι να πλουτίζουν», εργαζόμενοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν χθες το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τις 17 Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες δεν έκρυψαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, εστιάζοντας στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, με αναφορές και για τα προβλήματα που μαστίζουν την τοπική κοινωνία και το δήμο.

Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, στην ομιλία της έστρεψε τα βέλη της στην κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί, με άμεσο αντίκτυπο την κοινωνία και κυρίως τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που πλήττονται καθημερινά, στερούμενοι βασικά αγαθά.

Αναφορικά με τα αιτήματα της χθεσινής απεργίας, στο γενικό πλαίσιο συγκαταλέγονται οι αυξήσεις σε μισθούς, Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια. Επιπλέον, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά.

Ειδική αναφορά έκανε στην τραγωδία των Τεμπών και ζήτησε να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα και να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι.

Σε τοπικό επίπεδο, ζήτησε εδώ και τώρα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα Νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, ενώ απαίτηση όλων είναι να μην κλείσει το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και τα Ειρηνοδικεία Γαστούνης και Μυρτουντίων.

Ειδική αναφορά έκανε στα όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και το εμπόλεμο κλίμα, ζητώντας να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος στην τοποθέτησή του και ο πρόεδρος των συνταξιούχων Αμαλιάδας, Θανάσης Φωτόπουλος, ενώ για το θέμα του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης.

Τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάδας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος