FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν υποβαθμίζεται, ούτε καταργείται το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 12-03-2024 | Συντάκτης:

Η αναφορά του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα από το βήμα της Βουλής

-Εντός των ημερών σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη

Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθεί σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανού, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας δεν υποβαθμίζεται ούτε καταργείται, αλλά θα λειτουργήσει ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Πύργου.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι στην Ηλεία προβλέπεται η λειτουργία παράλληλης έδρας, ώστε να μην υπάρξει υποβάθμιση της δικαστηριακής ύλης. «Επομένως, δεν θα κλείσει, ούτε θα καταργηθεί το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας αλλά μαζί με του Πύργου θα συνεχίσουν να υφίστανται και θα δικάζουν ακριβώς τις ίδιες υποθέσεις που δικάζουν σήμερα, αστικές και ποινικές» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι διαφοροποιείται το τεχνικό κριτήριο, που αφορά την ενοποίηση των οργανικών θέσεων δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων και σε αυτό το σημείο είναι που υπάρχει η διαφοροποίηση μεταξύ κεντρικής και παράλληλης έδρας.

 Ο κ. Μπούγας σημείωσε ότι όσες υποθέσεις εκδικάζονται σήμερα, θα εκδικάζονται και με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη και επεσήμανε ότι δεν συνιστά υποβάθμιση το που θα βρίσκονται οι θέσεις των δικαστικών, αντιθέτως ότι σε περιπτώσεις που απαιτούνται περισσότεροι δικαστές, αυτοί θα αποστέλλονται από το κεντρικό Πρωτοδικείο στο περιφερειακό Πρωτοδικείο. «Το τεχνικό κριτήριο των οργανικών θέσεων, διαφοροποιεί την κεντρική έδρα με την παράλληλη έδρα, κατά συνέπεια ο πολίτης δεν θα δει υποβάθμιση αλλά αναβάθμιση» δήλωσε και κλείνοντας είπε ότι με το νέο σχεδιασμό θα υπάρχουν 25 θέσεις δικαστών συνολικά και 65 δικαστικών υπαλλήλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia