FOLLOW US: facebook twitter

Πυργιώτικο καρναβάλι

Ημερομηνία: 12-03-2024 | Συντάκτης:

Του Τζίμη Οικονομίδη


Αξίζει να πούμε κάποιες (τι κάποιες, πολλές) καλές κουβέντες για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που έπιασαν και φέτος την άκρη του νήματος και πρόσθεσαν μια ακόμη επιτυχημένη προσπάθεια καθιέρωσης καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Μαζί και σε αυτούς που είχαν την αρχική ιδέα της αναβίωσης. Και βέβαια σε όλους αυτούς, που χωρίς αυτούς, όλα αυτά δεν θα έπαιρναν σάρκα και οστά. Όλους αυτούς τους χιλιάδες καρναβαλιστές, αλλά και τους ακόμη περισσότερους που συμμετείχαν με την αθρόα προσέλευσή τους και το αγκάλιασμα των εκδηλώσεων..

Η ζύμωση, η κινητοποίηση ομάδων – σχολικών μονάδων – τοπικών φορέων από όλο το δήμο ήταν αυτά που έδωσαν χρώμα σε μια πόλη που την είχαμε συνηθίσει γκρίζα.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σε μια πόλη που τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 έσφυζε τέτοια εποχή από εκδηλώσεις, χορούς, διαγωνισμούς στον Απόλλωνα, φιλαρμονικές και διασκέδαση.

Σε μια πόλη που είχε αρχίσει να ξεχνά την ιστορία της και λίμναζε στην απραξία, η μόχλευση, το πρώτο βήμα, ήταν και το δύσκολο.

Το πολύ δύσκολο,

είναι η δημιουργία συνέχειας πάνω στην όμορφη αρχή, η δημιουργία παράδοσης που θα διατηρηθεί. Ατέλειες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Ατέλειες που διόρθωσε η δεύτερη της πρώτης και η τρίτη της δεύτερης και η επόμενη της τρίτης.

Σκέψεις και προτάσεις υπάρχουν, καλή διάθεση υπάρχει, όπως φάνηκε και πολλή όρεξη. Έμπνευση λοιπόν για ένα ανοιχτό πολιτιστικό δρώμενο, συνδεδεμένο με πολλές παράλληλες ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις της πόλης, στο δρόμο για τη δημιουργία μιας ανοιχτής πολιτιστικής πόλης.

Χειροκρότημα λοιπόν στους συντελεστές, τους εμπνευστές, σε όλους όσους το αγκάλιασαν με την παρουσία, τη συμμετοχή και το κέφι τους. Χαμηλό προφίλ και πάμε για άλλα …

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος