FOLLOW US: facebook twitter

Απειλητικά μηνύματα και ξύλο σε 13χρονη μαθήτρια από συμμαθήτριά της!

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:

Νέο περιστατικό μπούλινγκ έξω από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου ενώ το ξύλο… καταγράφονταν στα κινητά μαθητών και μοιράστηκε από λογαριασμό σε λογαριασμό σε χρόνο ρεκόρ!

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Ανατριχιαστικές περιπτώσεις bullying μεταξύ ανηλίκων, συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στον Πύργο, προβληματίζοντας και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Χθες το μεσημέρι, δυο ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, πιάστηκαν στα χέρια και η μια από τις δυο δέχτηκε βίαια χτυπήματα μπροστά στα μάτια ομάδας συνομήλικων τους, που κατέγραφαν το ξύλο με τα κινητά τους.

Το υλικό, μοιράστηκε σε χρόνο μηδέν από λογαριασμό σε λογαριασμό στο Instagram και το νέο αυτό ακραίο περιστατικό αποτέλεσε το θέμα συζήτησης του χθεσινού μεσημεριού μεταξύ των 13χρονων μαθητών και μαθητριών που το αντιμετώπισαν σαν κάτι εντελώς φυσιολογικό!

Όπως διαπιστώνεται, παρατηρώντας το βιντεοληπτικό υλικό, μια 13χρονη μαθήτρια πλησιάζει μια συνομήλικη της λίγα μέτρα από την είσοδο του 1ου Γυμνασίου της πόλης, στην οδό Γυμνασιάρχου Δούκα. Η μαθήτρια μόλις διαπιστώνει τις προθέσεις της συνομήλικης της, προσπαθεί να ξεφύγει τρέχοντας. Η 13χρονη όμως την ακολουθεί και αρχίζει να την κλωτσάει και να της τραβά τα μαλλιά. Το βίαιο αυτό περιστατικό καταγράφεται από ομάδα παιδιών ενώ την ίδια στιγμή κάποια άλλα κορίτσια προσπαθούν να απομακρύνουν την 13χρονη που συνεχίζει να τραβολογά και να χτυπά την έφηβη…

Μόλις το καταφέρνουν, κυκλοφορεί αναμεταξύ τους αλλά και μέσω μηνυμάτων μεταξύ κοριτσιών και αγοριών στο Ινσταγκραμ, πως το “ραντεβού” για την συνέχεια, έχει ανανεωθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής… Σήμερα δηλαδή… Μετά τη “δημοσιότητα” όμως που έλαβε, προφανώς και δεν θα ισχύσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι που δέχτηκε τα χτυπήματα, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα χθες μετά το σάλο που προκλήθηκε από την κυκλοφορία του βίντεο, αποφάσισε και ενημέρωσε την οικογένεια της η οποία με την σειρά της, αναμένονταν να ενημερώσει την Αστυνομία.

Τα περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μόλις μήνες στην πόλη του Πύργου είναι πάρα πολλά. Υπενθυμίζουμε το ραντεβού για ξύλο μεταξύ 12χρονων κοριτσιών για ασήμαντη αφορμή, πίσω από την παιδική χαρά του Επαρχείου, την προσπάθεια να γδύσουν ανήλικο αγόρι πίσω από τα Δικαστήρια, τσακωμοί και ξύλο στο πλάι του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεία, ξύλο σε πυλωτή κοντά στο 1ο γυμνάσιο και άλλα πολλά που έχουν σημειωθεί με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες του 1ου, του 3ου και του 4ου Γυμνασίου Πύργου. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών, η καταγραφή σε βίντεο των “beef” όπως λέγεται στη γλώσσα των εφήβων.

Τα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, μέσω των οποίων απαγορεύεται ρητά, όχι μόνο η χρήση αλλά και η κατοχή κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, ίσως και να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στον περιορισμό του φαινομένου που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος