FOLLOW US: facebook twitter

Θεματικό Πάρκο: «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων»

Ημερομηνία: 29-03-2024 | Συντάκτης:

Στις 3 & 4 Απριλίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο

Την επόμενη εβδομάδα, στις 3 και 4 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στο χώρο του Πάρκου Ξυστρή, η εκπαιδευτική δράση “Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα των ανηλίκων” που συνδιοργανώνουν η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Το Θεματικό Πάρκο που εγκαινιάστηκε προχθές στην Πάτρα και θα “ταξιδέψει” σε πόλεις και των τριών Νομών της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.

Οι δραστηριότητες που θα περιλαμβάνει το θεματικό πάρκο είναι:

1. Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με το θύτη, θύμα, θεατή, με εισηγήτριες τις Αστυνόμους Α΄(Ε.Κ.) Ιωάννα Τσάκωνα και Θεοδώρα Χασάπη.

2. Βάλε το διαδίκτυο στη ζωή σου, όχι τη ζωή σου στο διαδίκτυο – on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές τον Αστυνόμο Β΄ Δημήτριο Πανούτσο και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα

3. Νέοι και Παραβατικότητα στην Ελλάδα , με εισηγητές τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χαράλαμπο Σφέτσο και τον αστυνόμο Α ΄Ιγνάτιο Τριανταφύλλου.

4. Χτίζουμε τοίχο στη νεανική παραβατικότητα: Οι μαθητές «χτίζουν» τοίχο απέναντι στην παραβατικότητα γράφοντας το μήνυμα με μαρκαδόρους , πάνω σε τμήμα χάρτου που φέρει το σχήμα τούβλου.

Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος