FOLLOW US: facebook twitter

Αννίτα Λάκκα: Ανυπαρξία σχεδίου για τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Ημερομηνία: 27-09-2023 | Συντάκτης:

Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της Ηλείας είναι κάτι που όλοι αναγνωρίζουμε ως ισχυρό «όπλο» και ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την υγιή και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας

Τα αρχαιολογικά μνημεία, οι ναοί, οι προστατευόμενες περιοχές Natura και οι μοναδικές παραλίες θα έπρεπε να είναι οι ισχυροί πυλώνες προσέλκυσης επισκεπτών στην Ηλεία και να την έχουν αναδείξει σε περίοπτη θέση στον χάρτη του ελληνικού τουρισμού.Η πανδημία έδωσε δύο χρόνια «χάριτος» στη σημερινή περιφερειακή αρχή, όμως από το 2022 βλέπουμε τον ελληνικό τουρισμό να ανακάμπτει, αλλά την Ηλεία να μην έχει ανέβει στο «τρένο» της τουριστικής ανάκαμψης.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πλάνο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ηλεία, πέρα από το επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» της Ολυμπιακής Γης. Όλοι οι δείκτες (αφίξεις, εισπράξεις κλπ) είναι πτωτικοί και χάνουμε διαρκώς έδαφος σε σχέση με άλλες περιφέρειες που δεν έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με εμάς. Για τη σημερινή περιφερειακή αρχή, πολιτισμός είναι μόνο το μοίρασμα χρημάτων σε συλλόγους για να κάνουν χορούς και πανηγύρια, με μοναδικό στόχο να εξαγοράσουν την ψήφο των μελών τους.

Δεν εφαρμόστηκε κανένα πλάνο στοχευμένης τουριστικής προβολής σε διεθνή ΜΜΕ και δεν έγινε τίποτα για τη στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων ξενοδόχων που επλήγησαν από την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση.

Εάν αφήσουμε και την επόμενη πενταετία να κυλήσει στα ίδια, τότε η Ηλεία θα βυθιστεί κι άλλο στην απομόνωση και την εσωστρέφεια, μένοντας έξω από την αγορά του τουρισμού, με συνέπεια να βλέπουμε το εργατικό δυναμικό μας -ειδικά τους νέους- να φεύγουν κάθε χρόνο για δουλειά σε άλλα μέρη και να μη μένουν εδώ.

Η Ηλεία και η Δυτική Ελλάδα χρειάζονται έναν διαφορετικό σχεδιασμό, που θα συνδέει αρμονικά τον πολιτισμό με τον τουρισμό, θα στηρίζει τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα του κλάδου και θα δημιουργεί θέσεις εργασίες αξιοπρεπείς και με καλές αμοιβές.

Η Αννίτα Λάκκα είναι εκπαιδευτικός και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ηλείας με την παράταξη «Δυτική Ελλάδα, Μαζί Αλλάζουμε»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος