FOLLOW US: facebook twitter

Απόλυτη κυριαρχία Φαρμάκη

Ημερομηνία: 27-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Άνετη επανεκλογή του νυν περιφερειάρχη δείχνει το γκάλοπ της Goodaffairs

«Αγγίζει» το 50% από την πρώτη Κυριακή, κάτω από 20% Καρπέτας και Σκιαδαρέσης

-Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου-

Άνετη επανεκλογή του Νεκτάριου Φαρμάκη με ποσοστό που ενδεχομένως να «αγγίξει» το 50%, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας goodaffairs.gr, την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα airetos.gr.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συγκεντρώνει 49%, πολύ πάνω δηλαδή από το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ενώ οριακά δεύτερος είναι ο Κώστας Καρπέτας με 19% έναντι 18% του Σπύρου Σκιαδαρέση.

Η νίκη του Φαρμάκη φαίνεται πως θεωρείται προδιαγεγραμμένη και από τους πολίτες, αφού στην παράσταση νίκης («ποιος θεωρείτε ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης;») φτάνει στο 66%.

Η τετραετία 2019-2023 αξιολογείται με θετικό πρόσημο από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, καθώς η θητεία του νυν Περιφερειάρχη έχει αθροιστικό ποσοστό 54% στις θετικές γνώμες, με 31% να τη θεωρεί πολύ καλή και 23% καλή. Οι αρνητικές γνώμες είναι στο 38%, εκ των οποίων 22% κακές και 16% πολύ κακές.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους διεκδικητές, αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του Βασίλη Χατζηλάμπρου της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, καθώς φαίνεται να φτάνει το 5% και να μπαίνει άνετα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι πλέον ισχύει όριο εισόδου 3%. Αντίθετα, ελαφρά κάμψη φαίνεται να εμφανίζει η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σωτ. Παρίση, καθώς κινείται κοντά στο 6%.

Δύσκολα θα έχουν παρουσία στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο ο κ. Κολλιόπουλος και ο κ. Κοσίνας, αφού ο πρώτος κινείται στο 2% και ο δεύτερος στο 1%.

Το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τον πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας, είναι η έλλειψη υποδομών, με 28% και ακολουθούν η ανεργία (21%) και η ακρίβεια (18%). H έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «GoodAffairs Ι.Κ.Ε.» – μέλος της ESOMAR, σε δείγμα 1284 πλήρως απαντημένων & μοναδικών ερωτηματολογίων από τις 15 ως τις 19 Σεπτεμβρίου, με στρωματοποιημένη δειγματοληψία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν σταθμιστεί ως προς την ηλικία, το φύλο, & την ψήφο στις Περιφερειακές εκλογές του 2023. Το δείγμα συλλέχθηκε μέσω on line ερωτηματολογίων από σχεδιασμένο on linepanel. Διευκρινίζεται πως τα στοιχεία της έρευνας αποτελούν την αποτύπωση των τάσεων της κοινής γνώμης και δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia