FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρουλάκης: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
«Αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή», τόνισε ο επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».


Σε ξεκάθαρη τοποθέτηση όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβη ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε καταρχάς ότι «δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση», προσθέτοντας πως «θα ψηφίσουμε την πρόταση» που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνει “σωσίβιο” για τον εαυτό του». Με τον τρόπο αυτό, όμως, ο κ. Τσίπρας «προσφέρει και στον κ. Μητσοτάκη» είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον σκόπελο της πρότασης δυσπιστίας.

Παράλληλα, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί «αδιανόητο να ζητάμε εκλογές τώρα», εν μέσω πανδημίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας. «Εμείς αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή», τόνισε ο επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Εξάλλου, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης αρκέστηκε να σημειώσει πως «εμείς συνεχίζουμε την αυτόνομη πορείας μας».

Αντιδράσεις από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Δηκτική για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα τονίζει τα εξής:

«Ακούσαμε απόψε τον κ. Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη.»

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτηρίζει ως «καλοδεχούμενη» την υποστήριξη της πρότασης δυσπιστίας, ωστόσο καλεί τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «να εξηγήσει στους Πολίτες αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση γιατί δε θέλει εκλογές».

Απάντηση από ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά τις επικριτικές ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατα της κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες, όπως την εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο. Ήταν αναμενόμενο. Γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Συμπληρώνει ακόμη, ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά. «Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος