FOLLOW US: facebook twitter

Αναβιώνει το Καρναβάλι στο Επιτάλιο

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός
Οι μπούλες που πρωταγωνίστησαν στο Καρναβάλι Επιταλίου το 1998.

Κάλεσμα συμμετοχής  για την Καρναβαλική παρέλαση από το Τ.Σ και τους τοπικούς συλλόγους με στόχο να διατηρηθούν τα τοπικά αποκριάτικα έθιμα

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Επιταλίου σε συνεργασία με τους συλλόγους του χωριού αποφάσισαν να διοργανώσουν καρναβαλική παρέλαση στο Επιτάλιο, το Σάββατο 16 Μαρτίου. Η κοινότητά πρωταγωνιστούσε πριν λίγες δεκαετίες στα δρώμενα την περίοδο των Απόκρεων με την τήρηση των εθίμων που κρατούσαν ζωντανό το χωριό.

Ποιος δεν θυμάται τις μπούλες που περιδιάβαιναν στις γειτονιές και τα καφενεία και ξεσήκωναν τον κόσμο με τα γέλια και τα πειράγματά τους. Ποιος δεν θυμάται τα καρναβάλια όπου συμμετείχε όλο το χωριό με αυτοσχέδια άρματα και πολύ κόσμο ντυμένο αποκριάτικα να παρελαύνει, ενώ ακολουθούσαν οι αποκριάτικοι χοροί στα καφενεία του χωριού με τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι το ξημέρωμα.

Με στόχο, λοιπόν να αναβιώσουν κάποια από τα παλιά αποκριάτικα έθιμα και να δοθεί την ευκαιρία στους κατοίκους και τους ετεροδημότες του χωριού να διασκεδάσουν στον τόπο τους, ξεκινούν οι προσπάθειες για την διοργάνωση καρναβαλικής παρέλασης στο Επιτάλιο. Ακόμα οι μνήμες είναι ζωντανές από τις εικόνες του Καρναβαλιού Επιταλίου το 1998, όπου επιστρατεύθηκαν οχήματα που μετατράπηκαν σε καρναβαλικά άρματα, ακόμα και γαϊδουράκια ενώ δεκάδες ήταν οι Επιταλιώτες που ντύθηκαν καρναβάλια με τις μπούλες να πρωταγωνστιούν και συμμετέχουν στην καρναβαλική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού..!

Για να επιτευχθεί ο στόχος, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για την συνδιοργάνωση από την Κοινότητα Επιταλίου και τους συλλόγους :

  • Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου,
  • Γυναικών Βώλακος και
  • Πολιτιστικού «Επί της αλός».

Η διάθεση για την συμμετοχή του κόσμου θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα. Οι συνδιοργανωτές, καλούν το κοινό να δηλώσει συμμετοχή  μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στην Καρναβαλική παρέλαση Επιταλίου, στα εξής τηλέφωνα:

Ράνια Τζαβάρα : 6979 324 395
Βάσια Μπάρκα : 6978 925 818
Γεωργία Γκιόκα : 6974 154 934


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος