FOLLOW US: facebook twitter

“Τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν μας αφήνουν περιθώρια ελπίδας και αισιοδοξίας”

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:

Ανέφερε ο Γιάννης Γεωργίου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ Πύργου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Με ευχές για μια χρονιά γεμάτη υγεία αλλά και το μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Πύργου, έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας στον κατάμεστο χώρο του αμφιθεάτρου.

Τις έξι πίτες του Συλλόγου Εργαζομένων, έκοψαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γεωργίου μαζί με τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη και την αν. Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργίου αναφερόμενος στην υγεία τόνισε πως είναι το πολυτιμότερο αγαθό που δυστυχώς λόγω της απαξίωσης του ΕΣΥ οι πολίτες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενώ μιλώντας για το Νοσοκομείο Πύργου επισήμανε πως τα συσσωρευμένα προβλήματα των προηγούμενων ετών αλλά και αυτά που προστίθενται με την είσοδο της νέας χρονιάς δεν τους αφήνουν πολλά περιθώριά να ελπίζουν και να αισιοδοξούν. “Δίνουν κομμάτι κομμάτι τα νοσοκομεία στους εργολάβους.  Συνάδελφοι καλούνται σε μερικούς μήνες να αναζητήσουν νέους εργοδότες και εργασία ενώ γνωρίζουν καλά ότι κανέναν δεν θα ωφελήσει η ιδιωτικοποίηση και είσοδος των εργολάβων στην καθαριότητα την σίτιση και την φύλαξη. Εργοδότες που έχουν τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα που καρπώνονται των μόχθο των υπαλλήλων του και στοιχίζουν πιο ακριβά στα νοσοκομεία” είπε ενώ αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις τονίζοντας “Σχεδόν όλες οι κλινικές μας, λειτουργούν με δυο και τρεις μόνιμους Ιατρούς -καρδιολογική χειρουργική ορθοπεδική ουρολογική- για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω καν την παθολογική”.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στην Ψυχιατρική που και αυτή διαθέτει τρεις ιατρούς, τονίζοντας πως από αυτήν την εβδομάδα καλείται να χειριστεί  εισαγγελικά περιστατικά που μέχρι σήμερα διαχειριζόταν με την συμβολή της αστυνομίας, τα οποία θα τα παραλαμβάνει στα ΤΕΠ χωρίς χειροπέδες. “Άτομα δηλαδή με βαριά ψυχικά νοσήματα   βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και την ζωή των ίδιων των ψυχικά ασθενών με αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στο νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό το οποίο αποτελείται σχεδόν κατά το ήμισυ από επικουρικούς και ευχήθηκε έως το τέλος των συμβάσεων τους να μην τους επιφυλάσσει το υπουργείο την τύχη των ΣΟΧ. “Εύχομαι η κυβέρνηση να στηρίξει πραγματικά την δημοσιά υγεία και να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους συνάνθρωπους μας και να μην χρειαστεί να έρθει μια ακόμα πανδημία για να δείξει τι σημαίνει δημοσιά υγεία και να αναδείξει τις τρύπες τις ιδιωτικοποίησης και το πόσο πλάτη θα βάλουν οι ιδιώτες. Κλείνοντας θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσίας σας εδώ και να σας ζητήσω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας”.

Τα τρία φλουριά στις πίτες του συλλόγου αντιστοιχούσαν σε 3ημερη άδεια από τον Διοικητή καθώς και σε συμβολικό χρηματικό ποσό από το Σύλλογο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος