FOLLOW US: facebook twitter

Άναψε… πράσινο το Πράσινο Ταμείο

Ημερομηνία: 25-01-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε η πληρωμή λογαριασμών για 28η Οκτωβρίου και Αγία Βαρβάρα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε τροχιά επιτάχυνσης αναμένεται να μπουν η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο, καθώς η διοίκηση του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την εκταμίευση πόρων για την εξόφληση των λογαριασμών που είχαν στείλει οι ανάδοχοι των δύο έργων.

Για το πρώτο έργο και έπειτα από συμπληρωματική ηλεκτρονική επιστολή του δήμου Πύργου προς το Πράσινο Ταμείο στις 11 Ιανουαρίου, εγκρίθηκε η πληρωμή 42.928 ευρώ προς τον ανάδοχο, ενώ για το δεύτερο έργο εγκρίθηκε η αποδέσμευση 96.140 ευρώ

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε προχθές με τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με τις πληρωμές, έλαβε τη δέσμευση ότι από δω και πέρα οι πληρωμές εργασιών από τους αναδόχους θα εξομαλυνθούν και θα γίνονται χωρίς προβλήματα.

«Είχαμε μια συνάντηση σε καλό και δημιουργικό κλίμα και λάβαμε την υπόσχεση για απρόσκοπτη χρηματοδότηση με βάση την πρόοδο των εργασιών. Για τα δύο έργα που είχαν εκκρεμότητες, ενημερώθηκα πως το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε και ενέκρινε τις πληρωμές λογαριασμών, για αυτό και ήδη οι εργασίες έχουν ξαναρχίσει με πιο γρήγορο ρυθμό», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το έργο της αποκατάστασης υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων Αγίας Βαρβάρας, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή για την αποδοχή και υπογραφή παράτασης της σύμβασης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2018» του Πράσινου Ταμείου, στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο ως τις 27 Φεβρουαρίου του 2026.

Όπως επισημάνθηκε από το Τμήμα Μελετών & Εκτέλεσης Έργων, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όποια καθυστέρηση στη λήψη απόφασης καθιστά αδύνατη την πληρωμή του αναδόχου, με κίνδυνο τη διακοπή των εργασιών και ως εκ τούτου τη μη ομαλή ολοκλήρωσή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος