FOLLOW US: facebook twitter

Αναγέννηση-Αίας Γ. 1-4: Μοιράζει «τεσσάρες», αξίζει την παραμονή!

Ημερομηνία: 08-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Αίας Γαστούνης, ευρισκόμενος σε εξαιρετική κατάσταση, πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη με «τεσσάρα», την Κυριακή στην Άρτα επί της υποβιβασμένης Αναγέννησης αυτή τη φορά, με 1-4. Έτσι, έμεινε για έκτο διαδοχικό ματς αήττητος κι έκανε άλλο ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή στην Γ΄ Εθνική. Η ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου απέχει πλέον 5 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ σκαρφάλωσε στην τιμητική 4η θέση της βαθμολογίας. Η παραμονή είναι όλο και πιο κοντά και έρχεται απολύτως δίκαια για τον «Άγιαξ», που παίζει καλό ποδόσφαιρο, παράγει φάσεις, σκοράρει κατά ριπάς, ενώ ανασταλτικά είναι πολύ δυνατός και δύσκολα πλέον δέχεται γκολ.


Το παιχνίδι

Ο Αίας μπήκε δυνατά στο ματς και στο 4ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ, ο Παπαχριστόπουλος είχε κεφαλιά άουτ, ενώ λίγα λεπτά μετά ο ψηλόσωμος Ανδραβιδαίος σέντερ-φορ είχε μια αδύναμη κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μπακόλας. Η Αναγέννηση στη συνέχει ισορρόπησε και στο 8΄ ο Μανιώτης από πλάγια θέση σούταρε, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο δίλεπτο 18΄-19΄, δύο επικίνδυνες σέντρες-σουτ από Βασίλα και Δ. Παπακίτσο, στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη δεύτερη ο Καραμανλής απομάκρυνε δύσκολα. Στο 21΄ ο Αίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει στο σκορ, όταν ο Σταθάτος με ωραία κίνηση απέφυγε δύο αντιπάλους και βρέθηκε απέναντι από τον Μπακόλα, με τον τελευταίο να αποκρούει το πλασέ του. Στο 34΄ ο Αίας πέτυχε το γκολ που δικαιούταν όταν σε σύγχυση μέσα στην περιοχή ο Στανής με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-1. Λίγα λεπτά μετά σουτ του Σταθάτου απέκρουσε ο Μπακόλας. Στο 39΄ ο Αλ. Παπακίτσος έκανε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία καλή φάση του α΄ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη απευθείας φάουλ του Σταθάτου έδιωξε ο Μπακόλας και στο 55΄ ο Παπαχριστόπουλος αξιοποίησε μπαλιά του Δούλου και με πλασέ έκανε το 0-2, φτάνοντας τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και βάζοντας τις βάσεις για την νίκη του Αίαντα. Τρία λεπτά μετά, όμως, η Αναγέννηση μείωσε σε 1-2, όταν από τα αριστερά ο Αναστασιάδης βρήκε τον Μπότσαρη στην περιοχή, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραμανλή. Στο 63΄ ο Αίας έκανε το 1-3 με κεφαλιά του Βατσή από εκτέλεση κόρνερ του Βασιλικόπουλου και στο 75΄ ο Βασιλικόπουλος δέχτηκε ασίστ από τον Στανή και σε κενή εστία σχεδόν, έγραψε το 1-4. Στο 79΄ ο Καραμανλής απέκρουσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Παπακίτσου και ο Καράμπελας στο 86΄ και στο 89΄ νικήθηκε από τον Μπακόλα. Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μυσιούδης.
Καλύτεροι από την ηλειακή ομάδα οι Στανής, Δούλος, Βατσής, Ρίλντι, Τσακοπιάκος, και ο Βασιλικόπουλος στο β΄ ημίχρονο, που σκόραρε κι έφτιαξε ένα γκολ.

Αναγέννηση Άρτας: Μπακόλας, Βασίλας, Τσιλιγιάννης, Μυσιούδης, Κωστάκης, Κραμπής (80΄ Αρτέμης), Μανιώτης, Αναστασιάδης, Παπακίτσος Δ. (80΄ Μιχάλης), Μπότσαρης, Παπακίτσος Α. (80΄ Δημητρέλλος)

Αίας Γαστούνης: Καραμανλής, Βατσής, Ρίλντι (80΄ Μπουρδέκας), Στανής, Βασιλικόπουλος (80΄ Θεοδωρόπουλος), Τσακιοπιάκος, Δούλος, Ριτσούλι (90΄ Παπασωτηρίου), Σταθάτος, Βράπι (90΄ Μαργαρίτης), Παπαχριστόπουλος (80΄ Καράμπελας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος