FOLLOW US: facebook twitter

Αγρότες: “Δεν μπορούν να μας πτοήσουν! Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκια μας”

Ημερομηνία: 09-02-2024 | Συντάκτης:
Φωτογραφία: Κατερίνα Πολυδώρου – olympianews.gr

-Αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών της Ηλείας και του προέδρου της ΟΑΣΗ για τα μπλόκα του 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Για τον Ιανουάριο του 2025 αναβάλλεται τελικώς η δίκη των Ηλείων αγροτών για τα μπλόκα του 2022 η οποία ήταν να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας, αλλά δεν έγινε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Αν και οι αγρότες νοιώθουν ότι βάλλονται από τις κυβερνητικές πολιτικές την ίδια μάλιστα στιγμή που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα οι αγροτικές κινητοποιήσεις, εν τούτοις δηλώνουν ότι δεν πτοούνται και συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά να διεκδικούν τα δίκια τους.

Χθες το πρωί στα δικαστήρια του Πύργου, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, μαζί με άλλους αγρότες για να παραστούν στη δίκη, αφού κατηγορούμενος  ήταν ο ίδιος για παρακώλυση συγκοινωνιών. Στο πλευρό του βρεθήκαν ο Δικηγορικός σύλλογος Αμαλιάδας, η  ΟΜ Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ , συνταξιουχικά σωματεία, το  συνδικάτο οικοδόμων Ν. Ηλείας  και  το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων τους οποίους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση.

Ο κ. Βομπίρης σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια μετά την αναβολή της δίκης δήλωσε ότι “ δικάζουν σήμερα τον μεγάλο εγκληματία, γιατί εγκληματίες μας θεωρούν εμάς τους αγρότες και γι αυτό και είναι εδώ παρατεταγμένη όλη η αστυνομία. Η δίκη αναβλήθηκε, οι διώξεις όμως συνεχίζονται αλλά εμείς δεν πτοούμαστε και δεν καταθέτουμε τα όπλα. Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα που της έχουμε καταθέσει γι αυτό και για όσο χρειαστεί οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν και θα φτάσουμε με τα τρακτέρ μας ως τη Βουλή. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν σήμερα”.

Να σημειώσουμε ότι η χθεσινή υπόθεση αφορούσε δύο  αγροτικές κινητοποιήσεις όπου  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, “ενεργώντας με πρόθεση από κοινού με άγνωστους δράστες, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, διατάραξε σε μεγάλη έκταση τη λειτουργία κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων”!!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ  Θανάσης Βομπίρης κατηγορείται ότι στις 11 Φεβρουαρίου 2022 μαζί με μέλη αγροτικών σωματείων κατέλαβαν στα πλαίσια διαμαρτυρίας τη διασταύρωσης της Αγίου Γεωργίου, στο 144,8 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου και διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων για χρονικό διάστημα είκοσι λεπτών. Η δεύτερη υπόθεση, αφορά κινητοποίηση των αγροτών στις 16 Φεβρουαρίου 2022, όπου ο Θανάσης Βομπίρης κατηγορείται πως “μαζί με άλλα μέλη αγροτικών σωματείων διέκοψαν την κίνηση των οχημάτων για σαράντα λεπτά στη διασταύρωση Πελοπίου, στο 130,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου, διαταράσσοντας και στις δύο κινητοποιήσεις την λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων μέσης τροχιάς.” Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ αντιμετωπίζει και δεύτερο κατηγορητήριο, καθώς θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 28 Ιουνίου 2024, για το ίδιο αδίκημα, αυτή τη φορά όμως στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας για  την αγροτική κινητοποίηση της 20ης Όκτωβρίου 2022 στον κόμβο Αγίου Γεωργίου επίσης για παρακώλυση συγκοινωνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia