FOLLOW US: facebook twitter

Acropolis Jet Raid 2024: Παγκόσμιος θαυμασμός-Φαντασμαγορικό φινάλε στην Κουρούτα (φωτό)

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:
Ο Ανδρέας Παπαδάκος βραβεύτηκε από τους διοργανωτές και συγκεκριμένα από τον αλυτάρχη του αγώνα, Μπρούνο Κάζα.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet ski

Του Κώστα Πλιάγκου


proinisports@gmail.com

Ολοκληρώθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο το Σάββατο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet ski, “Acropolis Jet Raid 2024”, στην Κουρούτα, μια διοργάνωση ξεχωριστή, με 74 συμμετοχές από 20 χώρες από όλο τον κόσμο, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στην Ηλεία και δη στην Ήλιδα, ύστερα από πρωτοβουλίες του επιφανούς επιχειρηματία Ανδρέα Παπαδάκου και της AHEPA HELLAS – Ηλεία – τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος», που ήταν ο βασικός συνδιοργανωτής του “Acropolis Jet Raid 2024”.

Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν οι παγκόσμιοι αγώνες jet ski στην Κουρούτα.

Συνδιοργανωτής ήταν επίσης ο Δήμος Ήλιδας, ενώ οι αγώνες έγιναν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα jet ski «όργωσαν» το Σάββατο την θάλασσα της Κουρούτας.

Το πρωί και το μεσημέρι του Σαββάτου διεξήχθησαν στην πίστα της Κουρούτας οι τελικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες, πλην της Turbo λόγω της εξαντλητικής κούρασης των αθλητών, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό, αλλά και τους πιλότους πολύ καταπονημένους από την υπερπροσπάθεια πέντε συνολικά αγωνιστικών ημερών.

Η απονομή των πρώτων της γενικής κατάταξης από τον Ανδρέα Παπαδάκο.

Δεν έλειψαν και φέτος οι μυϊκοί τραυματισμοί αθλητών, καθώς μιλάμε για έναν πολύ σκληρό αγώνα, το «Ντακάρ των θαλασσών», όπως έχει χαρακτηριστεί, όπου για πολλές ώρες καθημερινά οι πιλότοι και τα jet ski δίνουν μάχη με τη θάλασσα! Χαρακτηριστική η εικόνα ενός jet ski που στο κάτω μέρος του είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τη μάχη με τα κύματα.

Η διοργάνωση έκλεισε με πυροτεχνήματα.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ακολούθησαν στην πλατεία της Κουρούτας, με συνοδεία πυροτεχνημάτων, οι απονομές των νικητών και η βράβευση των διοργανωτών από τον Ουρουγουανό αλυτάρχη του αγώνα, Μπρούνο Κάζα, παρουσία και του Ανδρέα Παπαδάκου, που τέλεσε την απονομή των πρώτων της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας F4 (μαζί με τον χρυσό χορηγό της διοργάνωσης, Γιάννη Λιανάκη της «Egnil Olympia feta»), ενώ φυσικά και ο ίδιος ο Παπαδάκος βραβεύτηκε για την άψογη διοργάνωση, όπως και ο Δήμος Ήλιδας δια μέσου του αντιδημάρχου τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, Κώστα Τσεριώνη.

Οι νικητές

Η απονομήτων νικητών της κατηγορίας  F4 από τους Ανδρέα Παπαδάκο, Γιάννη Λιανάκη.
Η απονομή της F3 από τον Ανδρέα Βαρνακιώτη.

Πρώτοι στη γενική κατάταξη ήταν ο Γάλλος Manu Cherici με 572 βαθμούς, δεύτερος ο Ουρουγουανός Federico Hochman με 557 και τρίτος ο επίσης Γάλλος Julien Lepage με 465. Στην F1 οι τρεις πρώτοι ήταν οι Federico Hochman,  Manu Cherici και Julien Lepage. Στην F2 οι Mattei Jean Michel, Tony Turbn και Corachan Stephane. Στην F3 οι Mathis Vincendeau, Anthony Granger και Vincent Thomas. Και τέλος πρώτοι στην F4 κατετάγησαν οι Jean Mark Doucky, Michel Jurado και Cetraro Marcelo.

Η απονομή της F2 από τον Γιάννη Τραγουστή.
Η απονομή της F1 από τους Κώστα Παρρά, Νώντα Κουτρουμπή και Κώστα Ντούρο.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Άκης Μαλούχος (8ος στην F1), Νίκος Χατζηιωννίδης (10ος στην F1) και Εμμανουήλ Δημητράκης (13ος στην F1), Κώστας Γεννάδιος (11ος στην F3), Αναστάσιος Πανούσης και Παναγιώτης Πανούσης (στην F4).

Οι διοργανωτές του“Acropolis Jet Raid 2024” βράβευσαν τους συνδιοργανωτές, τον Ανδρέα Παπαδάκο και τον Κώστα Τσεριώνη εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας.
Όλοι όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση ανέβηκαν στη σκηνή και βραβεύτηκαν από τους διοργανωτές.

Όπως είπε ο Ανδρέας Παπαδάκος κατά τις απονομές απευθυνόμενος στον αλυτάρχη του αγώνα, Μπρούνο Κάζα «ήταν μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και θέλουμε να συνεχίσει να γίνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski για 5 και 10 χρόνια ακόμα εδώ στην Κουρούτα». 

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος Κράλλης, βράβευσε τιμής ένεκεν τον αθλητή που τραυματίστηκε στο γόνατο.

Μετά τις απονομές ακολούθησε πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής και πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα από σχολές χορού και πολιτιστικούς συλλόγους, μέχρι τα μεσάνυχτα, με την πλατεία της Κουρούτας να είναι κατάμεστη από κόσμο.

OLYMΗ αφίσα με τους χορηγούς της διοργάνωσης, με την «Πρωινή» να είναι χορηγός επικοινωνίας.
 PUS DIGITAL CAMERA

*H «Πρωινή» ήταν χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia