FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Μιχελάκος: «Όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός ο Κόροιβος»

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:

Ο νέος προπονητής της ηλειακής ομάδας μίλησε στην «Πρωινή» για τη νέα σεζόν

Συνέντευξη στον Κώστα Πλιάγκο


proinisports@gmail.com

Ο Μιχάλης Μιχελάκος είναι από τη προηγούμενη εβδομάδα ο νέος προπονητής του Κοροίβου. Ένας προπονητής, νεαρός μεν, αλλά με 14 χρόνια εμπειρίας στους πάγκους δε, καθώς έχει ξεκινήσει  την προπονητική από 20 ετών! Μάλιστα, πέρυσι οδήγησε τον Τρίτωνα στην Basket League, αφού πρώτα πήρε άλλους 5 ανόδους με την αθηναϊκή ομάδα, ξεκινώντας από την Γ΄ ΕΣΚΑ το 2011, ενώ φέτος οδήγησε τον Πρωτέα Βούλας στην Εlite League, δείχνοντας ξανά ένα μέρος από την αξία του ως προπονητής.

Ο 34χρονος Μιχάλης Μιχελάκος μίλησε στην «Πρωινή» για την συμφωνία του με τον Κόροιβο, τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν, το πλάνο αναφορικά με το ρόστερ και τι να περιμένουν οι Ηλείοι φίλαθλοι από το νέο Κόροιβο.

Coach, πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Κόροιβο και ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από την ομάδα;

«Έγινε μια πολύ καλή προσέγγιση από τον κ. Κάτζο, ήταν πολύ ξεκάθαρος στο αγωνιστικό πλάνο και την φιλοσοφία που θέλει να έχει η ομάδα. Σε αυτό το κομμάτι ταυτιστήκαμε. Παρακολουθώ την ομάδα τα τελευταία χρόνια που παίξαμε αντίπαλοι, είχα ούτως ή άλλως μια πολύ καλή άποψη για τον Κόροιβο ως οργανισμό και δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να συμφωνήσουμε. Από κει και πέρα θα δούμε το επόμενο διάστημα, να χτίσουμε αυτό που θέλουμε ώστε να μπουν σε βάσεις τα δεδομένα».

-Ποιο είναι το πλάνο που έχετε θέσει με την Διοίκηση για τη νέα σεζόν; Με τι στόχο θα πορευτεί η ομάδα;

«Στόχος είναι να φτιάξουμε κάτι υγιές με παιδιά με φιλοδοξίες, με κίνητρο, με όρεξη για δουλειά. Είμαι κι εγώ σε αυτή την κατεύθυνση, να «παντρέψουμε» το κράμα παιδιών με τα χαρακτηριστικά που προείπα και παράλληλα να κάνουμε κάποιες επιλογές έμπειρων παικτών είτε Ελλήνων είτε ξένων, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική, σε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολο»

-Ο Κόροιβος τα τελευταία χρόνια στηρίζεται πολύ σε σχετικά νεαρούς-ταλαντούχους παίκτες. Θα συνεχιστεί δηλαδή αυτό και θα προσθέσετε και έμπειρους παίκτες στο ρόστερ;

«Νομίζω πως αυτή είναι η σωστή προσέγγιση και πολιτική σε αυτή την κατηγορία. Τα οικονομικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Η ομάδα θέλει να έχει μια ταυτότητα στην κατηγορία, το έκανε και πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω πως είναι μια συνταγή που πρέπει να συνεχιστεί. Φυσικά κάθε χρόνο θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε σκεφτεί κι ονειρευτεί».

-Μιλήσατε και για στόχο την είσοδο στα πλέι-οφ ή την άνετη παραμονή;

«Έτσι όπως είναι δομημένο το πρωτάθλημα η άνετη παραμονή έρχεται μέσω των πλέι-οφ. Αν είσαι στα Play-in και στα play-off στην ουσία ψάχνεις την παραμονή. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πάρα πολύ μικρές. Επειδή το έχω παίξει 4 χρόνια αυτό το πρωτάθλημα με τον Τρίτωνα, είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι θεωρητικά μιας ταχύτητας όπως βλέπουμε, υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κερδίσουν παντού. Μια από αυτές είναι και ο Κόροιβος, οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δεν πρέπει να λέμε πολλές κουβέντες. Η δουλειά μας θα δείξει το τι είμαστε πραγματικά και προς τα πού πορευόμαστε και η συνταγή αυτή θα είναι βήμα-βήμα και παιχνίδι με παιχνίδι, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται».

-Αναφορικά με το ρόστερ, θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες από την φετινή σεζόν;

«Θα συζητήσουμε με τα παιδιά που στελέχωσαν την ομάδα την περασμένη σεζόν και την έβγαλαν στην 6η θέση. Δεν το συζητάμε, έκαναν μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Από κει και πέρα όμως, έχει να κάνει και με τις προτεραιότητες και της ομάδας αλλά και των παιδιών αυτών. Θα υπάρξει μια προσέγγιση και μια προσπάθεια και θα φανεί στο άμεσο μέλλον τι θα συμβεί».

-Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως προπονητής; Τι να περιμένουν να δουν οι φίλαθλοι από την ομάδα αναφορικά με την ταυτότητα που θα έχει στο παρκέ και τι μήνυμα θέλετε να τους δώσετε;

«Πρώτα απ’ όλα ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και τα τελευταία δύο χρόνια μπορώ να πω ότι μου έχει πάει πάρα πολύ καλά, είναι το αμυντικό κομμάτι. Και η ομάδα του Τρίτωνα πέρυσι και ο Πρωτέας Βούλας φέτος, είχαν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Από αυτό θέλουμε να ξεκινήσουμε, να είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει για κάθε κατοχή, που θα βγάζει μαχητικότητα και από κει και πέρα να βάλουμε στο παιχνίδι μας τους αυτοματισμούς, να έχουμε καλές συνεργασίες στο παρκέ και καλή χημεία, έτσι ώστε να βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα κι ένα όμορφο θέαμα.

Σίγουρα, το πρώτο μέλημα έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό, και ίσως κάποιες φορές να αναγκαστούμε να έχουμε αυτό ως πρώτο πρίσμα, αλλά υπάρχει και η διάθεση να μπορέσει η ομάδα να αποδώσει όμορφο μπάσκετ και να μαζέψει τον κόσμο στο γήπεδο. Η πρώτη εντύπωση που έχω είναι πως υπάρχει μεγάλη συσπείρωση στο γήπεδο, η ομάδα έχει το πιο όμορφο γήπεδο στην κατηγορία, ένα γήπεδο με προδιαγραφές Α1. Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτή η προσπάθεια να στηριχτεί από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Θα ήταν πάρα πολύ όμορφο και ειδικά για τους παίκτες που δεν είναι από την περιοχή, να νιώσουν τι σημαίνει ο Κόροιβος για την Αμαλιάδα και να περαστεί και το μήνυμα πως θα πρέπει όλοι να δίνουμε το 100% μας, διότι με αυτό τον τρόπο θα είναι και χαρούμενη όλη η πόλη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia