FOLLOW US: facebook twitter

Κιόσκια και παγκάκια σε άλση και βουνά

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:

Υποδομές διευκόλυνσης των επισκεπτών από το δασαρχείο Πύργου

Χώρους δασικής αναψυχής σε περίπου 50 σημεία έχει ξεκινήσει να τοποθετεί το δασαρχείο Πύργο, προκειμένου να διευκολύνει τις αυξημένες φυσιολατρικές επισκέψεις των πολιτών.

Μετά τις απαραίτητες δασοτεχνικές εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης της ξερής βλάστησης, έχουν τοποθετηθεί κιόσκια, παγκάκια, τραπεζώματα, καλάθια απορριμμάτων αλλά και ενημερωτικές πινακίδες με στόχο με στόχο την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επαφή με την φύση στον επισκέπτη.

Ήδη μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 28 τραπεζόπαγκοι και 22 παγκάκια, σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων: το βουνό του Κατακόλου, στην Ανάληψη (Πούσι), στο δάσος Φολόης κατά μήκος του εθνικού δρόμου, στα «Φονικά», στη Σκαφιδιά (τοποθετήθηκε κιόσκι, τραπέζι, παγκάκια), στο Χειμαδιό και το Σόπι, στα Φοναΐτικα , στο Κολίρι στον Ολυμπιακό κήπο, στην περιοχή Άμπουλα στο Βασιλάκι (προηγήθηκε καθαρισμός με την απομάκρυνση όλης της ξερής βλάστησης), ενώ εργασίες και τοποθέτηση εξοπλισμού αναψυχής θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στο αλσύλλιο της Σπιάντζας, κατά μήκος των διαδρομών του.

Το κόστος της προμήθειας του εξοπλισμού ανέρχεται περίπου στις 10.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες και η τοποθέτηση έχει γίνει από υπαλλήλους του Δασαρχείου Πύργου. Στην συνολική προσπάθεια που γίνεται, δυστυχώς υπάρχουν-έστω και μεμονωμένα-περιστατικά βανδαλισμού που απογοητεύουν και εξοργίζουν.

Όπως ανέφερε ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας,  στόχος να προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον, να ξεκουράζονται και να έρχονται σε επαφή με τη φύση χρησιμοποιώντας τις υποδομές του δασαρχείου.

«Έχουμε ξεκινήσει να τοποθετούμε, σε επιλεγμένες θέσεις, στα διοικητικά όρια του Δασαρχείου Πύργου χώρους δασικής αναψυχής όπου έχουν γίνει διάφορες εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης εξοπλισμού με κιόσκια, παγκάκια, τραπεζόπαγκους, καλάθια απορριμμάτων, ενημερωτικές πινακίδες. Είναι σημεία που έχουν μεγάλη προσέλευση, και οι επισκέπτες τα απολαμβάνουν. Η δασική αναψυχή είναι μια ιδιαίτερη μορφή υπαίθριας αναψυχής και αντίστοιχες πρέπει να είναι οι δραστηριότητες και οι ευκολίες που παρέχονται στα δάση για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους».

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν σέβονται αυτή την προσπάθεια, καθώς έχουν διαπιστωθεί ορισμένα περιστατικά κλοπής και βανδαλισμού του εξοπλισμού. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Λάττας,  η υπηρεσία θα συνεχίσει κανονικά την προσπάθειά της και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερους χώρους δασικής αναψυχής.

 «Δυστυχώς έχουμε κάποιες μικρές μειονότητες συμπολιτών μας που δεν σέβονται την προσπάθεια που γίνεται και είτε καταστρέφουν είτε κλέβουν τον εξοπλισμό. Συγκεκριμένα έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά στην Αγία Παρασκευή, στην έξοδο του Πύργου όπου άγνωστοι έκλεψαν τους πάγκους, και στο ελατοδάσος Λοζίσσος. Έναν υπέροχο χώρο με υπαίθριο θεατράκι. Έσπασαν τα φώτα, την περίφραξη…έγιναν σημαντικές ζημιές. Αυτό είναι πολύ στενάχωρο. Κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα προκειμένου να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις ώστε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση χώρων δασικής αναψυχής, αλλά δυστυχώς κάποιοι, ελάχιστοι θέλω να πιστεύω, καταστρέφουν και δεν σέβονται τίποτα. Εμείς όμως δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Θα συνεχίσουμε με καινούργια μελέτη για καινούργιους χώρους δασικής αναψυχής γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να πηγαίνουμε με την πλειονότητα, και να πείσουμε αυτούς τους λίγους ότι αυτοί οι χώροι προάγουν την αναψυχή και την αγάπη προς το φυσικό περιβάλλον», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia