FOLLOW US: facebook twitter

Α. Νικολακόπουλος: «Είμαστε η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, που θα συνδέεται πάντα με την εγκαθίδρυση μίας ισχυρής Δημοκρατίας στην Ελλάδα»

Ημερομηνία: 07-04-2024 | Συντάκτης:

«Ανοίξαμε χθες τις «πόρτες» του 15ουτακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από έναν χώρο όχι τυχαίο. Έναν χώρο ιστορικό και συνυφασμένο με τον Πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της χώρας μας στην Ε.Ο.Κ, πριν 45 χρόνια, από την ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είμαστε η ιστορική παράταξη, που πράγματι, ταυτιζόταν ανέκαθεν με τις ιδέες και τους ανθρώπους της, έχοντας αφήσει μία βαριά κληρονομιά για τον τόπο. Η ΝΔ εκσυγχρονίζεται διαρκώς, «μεγαλώνει» πολιτικά στο πέρασμα των ετών και κυρίως ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, βάζοντας πάντα στο επίκεντρο την ανάπτυξη της Ελλάδας, την εδραίωσή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και την ευημερία και προκοπή όλων των Ελλήνων». Με τα λόγια αυτά, ξεκίνησε την ομιλία του, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Όπως τόνισε ο κ. Υφυπουργός, φέτος τιμούμε 50 χρόνια αδιάλειπτης πολιτικής προσφοράς της ΝΔ στον τόπο. «Η φετινή όμως επέτειος, συμπίπτει και με μία άλλη ακόμη μεγαλύτερη συνθήκη. Μία συνθήκη πραγματικής Δημοκρατίας, καθώς από αυτά τα μέρη πριν 50 χρόνια, εμείς ήμασταν εκείνοι που επαναφέραμε στην Ελλάδα, το καλύτερο πολίτευμα. Σε όλη αυτήν την μακρόχρονη διαδρομή, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, προκλήσεις, εμπόδια, αλλά και έντονα διλήμματα. Μία διαδρομή που είχε χαρές αλλά και λύπες, πάντα όμως με πίστη στις αρχές και τις αξίες μας, και με βασικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων.  Είμαστε η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, που θα συνδέεται πάντα με την εγκαθίδρυση μίας ισχυρής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την ένταξή μας στην οικογένεια της ΕΟΚ και τις κομβικές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν τη χώρα όρθια στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του και έκανε αναφορά, στους βασικούς στόχους της νέας Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που όπως είπε, είναι να πολεμηθεί ο φόβος μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Μία πολιτική, που βάζει στο επίκεντρο την ασφαλή καθημερινότητα του πολίτη στις γειτονιές και ενισχύει διαρκώς τον ρόλο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και τις καλές Διεθνείς πρακτικές, και στοχεύουμε  στην δια βίου εκπαίδευση των στελεχών, στην διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση του σώματος, στην συνεχή αξιολόγηση, αλλά και την βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος μας να καλλιεργήσουμε μία άλλη κουλτούρα στον Έλληνα αστυνομικό, και να τον ταυτίσουμε απόλυτα με αυτό που ζητά κάθε πολίτης.Να είναι ο μόνιμος «φρουρός» της τάξης, της νομιμότητας και κυρίως της ασφάλειας του πολίτη», είπε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. 

Αναφερόμενος στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό γυναικοκτονίας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα αφήσουμε ελάχιστες κακές εξαιρέσεις να αμαυρώνουν την εικόνα του Έλληνα Αστυνομικού, να ακυρώσουν όλες τις πολιτικές που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα και είναι σημαντικές. Και ναι το περιπολικό πρέπει να είναι και έχει γίνει στο παρελθόν και ταξί και ασθενοφόρο. Η αντιπολίτευση έχει μάθει μόνο να κάνει εύκολη και ανέξοδη κριτική εκ των υστέρων, χωρίς να έχει κάνει ποτέ μια σοβαρή πρόταση για την ενδυνάμωση του ρόλου του αστυνομικού , γενικώς, χωρίς να έχει κάνει τίποτα για την Ελληνική Αστυνομία. Ειδικά  στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας  δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Εμείς κάναμε και γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και την ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας. Το κουμπί πανικού και συμβουλευτικά κέντρα και δομές φιλοξενίας, και βέβαια προγράμματα εργασίας όπου υπάρχει ανάγκη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός απευθύνθηκε στους συνέδρους λέγοντας: 

«Φίλες και φίλοι, οι κάλπες που έχουμε μπροστά μας είναι κομβικές για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Δεν είναι κάλπες που προσφέρονται για αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων διαμαρτυρίας, αλλά θα καταδείξουν αν η Ευρώπη είναι σε θέση την επόμενη ημέρα να επιταχύνει τους ρυθμούς της εξέλιξής της και αν θα διαμορφωθούν νέες συμμαχίες κοινής λογικής, απέναντι στην αντισυστημική ψήφο του παραλογισμού.  Πάμε για την μεγάλη νίκη των Ευρωεκλογών λοιπόν. Πάμε να κάνουμε την πατρίδα μας ακόμη πιο ισχυρή. Ζητώ από όλους και όλες, να μπείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Για την Νέα Δημοκρατία. Για τους Έλληνες. Για την Ελλάδα μας!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος