FOLLOW US: facebook twitter

Α. Καστρινός: «Μοναδικοί μας αντίπαλοι τα προβλήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του»

Ημερομηνία: 28-12-2023 | Συντάκτης:

Ορκίστηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πηνειού μαζί με τα δημοτικό συμβούλιο
και τους προέδρους των Τ.Κ στο Κουρβισιάνειο της Γαστούνης


  • Μετά την δική του ορκωμοσία βράβευσε τιμητικά τον «πρύτανη» των δημάρχων Σάκη Μπαλιούκο
    για την προσφορά του στην Τ.Α

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ένα νέο αυτοδιοικητικό ταξίδι συνοδευόμενο από τους στόχους, αλλά και την υλοποίηση οραμάτων και ονείρων επιδιώκοντας όπως είπε χαρακτηριστικά  «την εκ νέου Ιθάκη μας», ξεκίνησε και ο νεοκλεγείς  δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός που ορκίστηκε το απόγευμα της Τρίτης μαζί με όλους τους νέους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους στο κατάμεστο από κόσμο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης.

Ο κ. Καστρινός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και την χαρά του, τονίζοντας ότι «η σημερινή είναι ξεχωριστή μέρα και ιδιαίτερη, θέλω να είμαι χρήσιμος και δόκιμος». ευχαριστώντας όλους τους συμπολίτες του για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν δήμαρχο για τέταρτη φορά.  Να σημειώσουμε ότι  δεν επέλεξε  τυχαία την ημερομηνία αυτή για την τελετή ορκωμοσίας καθώς και στις προηγούμενες θητείες του από το 2006 που ήταν η πρώτη του εκλογή, είχε ορκιστεί 26 Δεκεμβρίου.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος συνοδεία ιερέων της περιοχής , μεταφέροντας μήνυμα  ενότητας και σύμπνοιας, τονίζοντας ότι  τα έργα έχουν συνέχεια όπως και η αυτοδιοίκηση γι αυτό και δεν πρέπει να επικρατεί το «διαίρει και βασίλευε».

Στην ομιλία του,  ο κ. Καστρινός δεσμεύθηκε να  ακολουθήσει για μια ακόμα φορά τις αδιαπραγμάτευτες αρχές του και να υπηρετήσει το δήμο και τους συμπολίτες του με  εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, εργατικότητα, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, λογική  και αποφασιστικότητα ενώ κατέθεσε δημοσίως την βούληση να συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους του Νομού Ηλείας έτσι ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να έρθουν «συντομότερα, σοβαρότερα και σημαντικότερα αποτελέσματα για την Ηλεία μας».

«Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμά τους υποδηλώνει και τον ρόλο του καθενός από τους εκλεγμένους αιρετούς καθώς και την ταξινόμησή τους στο ανάλογο μετερίζι.

Αισιοδοξώ, πιστεύω, θέλω και ελπίζω να κατανοήσουμε όλες και όλοι μας ότι μοναδικοί αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Με αυτή λοιπόν την διάθεση και αφοσιωμένοι τα μάλα στο μέγιστο λειτούργημα της διοίκησης του Δήμου μας οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στις επιθυμίες των συνδημοτών μας.» υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πηνειού.

Στην συνέχεια ο κ. Καστρινός τόνισε ότι οφείλει να δηλώσει δημοσίως  και ευθαρσώς ότι πολλά από αυτά που επιτεύχθηκαν κατά καιρούς στον Νομό μας, είχαν ως αποκλειστικούς συντελεστές τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης – νυν και πρώην – και αξίζει να το σεβόμαστε και να τους σεβόμαστε.

«Μεγάλα και άξια αναφοράς, η κατασκευή του Διυλιστηρίου της λίμνης Πηνειού, η Κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ στην Τριανταφυλλιά, τα σχέδια πόλης κλπ. Συμπερασματικά λοιπόν καταθέτω με την σειρά μου και εγώ την βούλησή μου, πως με την συνεργασία όλων των Δημάρχων του Νομού μας θα έρθουν συντομότερα, σοβαρότερα και σημαντικότερα αποτελέσματα για την Ηλεία μας. Η κατεύθυνση της ομόνοιας, της σύμπνοιας και της ομοθυμίας είναι πλέον δεσμευτική και αποτελεί μονόδρομο για τις μεγάλες τομές και αλλαγές…»

Τιμητική βράβευση του Σ. Μπαλιούκου από τον Α. Καστρινό

Στο ίδιο πνεύμα, αυτό της εκτίμησης, του σεβασμού  και αναγνώρισης του έργου των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ο κ Καστρινός επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη, καθώς στο πλαίσιο της δικής του τελετής ορκωμοσίας βράβευσε τον «πρύτανη» των δημάρχων που εκλέχθηκε για 7η συνεχή χρονιά, τον δήμαρχο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο που ήταν παρών στην ορκωμοσία.  Μια συγκινητική στιγμή όχι μόνο για τους δύο «πρωταγωνιστές» της βράβευσης, αλλά και για τον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν μια απόδοση τιμής σε έναν αυτοδιοικητικό, που τον χαρακτηρίζει το ήθος, η εντιμότητα και η σοβαρότητα.  Μάλιστα, ο κ. Καστρινός, αποκάλυψε πως όσες φορές έχει διατελέσει δήμαρχος Πηνειού, είχε συνεχή επικοινωνία με τον Σάκη Μπαλιούκο ζητώντας τα «φώτα» του  για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι το ίδιο θα  συνεχίσει να κάνει και σε αυτή την πενταετία.

«Νιώθω συγκλονισμένος να τιμάω σήμερα έναν θρύλο της αυτοδιοίκησης» τόνισε, «έναν άνθρωπο σοφό, έναν άνθρωπο σοβαρό, έναν άνθρωπο έντιμο, έναν άνθρωπο που οι συμπολίτες του για εφτά ολόκληρες τετραετίες έχουν τιμήσει. Σε οποιαδήποτε δυσκολία ως δήμαρχος πάντα σε έπαιρνα τηλέφωνο φίλε Σάκη και είχα την ψύχραιμη λογική σου ως απάντησή μου. Οφείλω να πω ότι ο δήμος μας με τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ήταν πάντα σε επικοινωνία σε πολλές δύσκολες και καθοριστικές στιγμές για μεγάλες αποφάσεις του τόπου μας», ανέφερε ο κ. Καστρινός  παραδίδοντας στον κ. Μπαλιούκο τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην Τ.Α και  προσφέροντάς του  παράλληλα ως προσωπικό δώρο την εικόνα της Παναγίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλιούκος ευχαρίστησε τον Αλέξη Καστρινό για την τιμή που του έκανε να τον βραβεύσει στην δική του ξεχωριστή τελετή ορκωμοσίας και ευχήθηκε υγεία και δύναμη  στον ίδιο και τους νεοκλεγέντες συμβούλους, λέγοντας χαρακτηρισιτκά ότι ««Αυτοδιοίκηση σημαίνει διαφάνεια, σημαίνει ανιδιοτέλεια».

Την τελετή ορκωμοσίας του δήμου Πηνειού, παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής, Δ.  Καλαματιανός, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Ν. Κοροβέσης, οι δήμαρχοι Πύργου, Στ.  Καννής, Ήλιδας, Χρ.Χριστοδουλόπουλος, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γ. Λέντζας, Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλος και φυσικά ο τιμώμενος δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σ.  Μπαλιούκος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος