FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: «Φιλοδοξώ να ηγηθώ της μετάβασης του δήμου Ήλιδας σε μια νέα εποχή»

Ημερομηνία: 28-12-2023 | Συντάκτης:

Ορκίστηκε χθες βράδυ στον κατάμεστο Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα
ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και το νέο Δ.Σ

Η νέα μεγάλη κοινωνική σύμπραξη και οι πέντε άξονες της πενταετίας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


«Ως την πιο φορτισμένη συναισθηματικά από όλες», χαρακτήρισε την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που χθες το απόγευμα ορκίστηκε παρουσία αιρετών, εκκλησιαστικών και θεσμικών φορέων μαζί με όλο το νέο δημοτικό συμβούλιο, στο κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο του Πολυχώρου Πολιτισμού Ήλιδας.

«Μετά από 30 χρόνια θητείας στην αυτοδιοίκηση, θέλω να σας διαβεβαιώσω- τόνισε συγκινημένος  ο κ Χριστοδουλόπουλος-  ότι αυτή η ορκωμοσία, είναι η πιο φορτισμένη συναισθηματικά από όλες. Και είναι φορτισμένη θετικά.  Όχι γιατί με τίμησαν οι δημότισσες και οι δημότες να είμαι Δήμαρχος για μία ακόμη φορά, ούτε γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσες και τόσους πολλούς αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι φορτισμένη θετικά γιατί στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων και στο δικό μου, η κοινωνία συνέπραξε και προώθησε με την ψήφο της τον σχηματισμό μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής σύμπραξης, ικανής να οδηγήσει το Δήμο Ήλιδας σε μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία. Είναι φορτισμένη θετικά η σημερινή ορκωμοσία, γιατί συμβολίζει τη δημιουργία ενός μετώπου ελπίδας, ενός συμβολαίου εμπιστοσύνης και μιας πραγματικής άμεσης δημοκρατίας, που έρχεται από την κοινωνία και όχι στη βάση ενός εκλογικού νόμου.»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο νέος δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι την πενταετία που έρχεται προσδοκά να ηγηθεί της μετάβασης του δήμου σε μια νέα εποχή.

«Φιλοδοξώ να ηγηθώ της μετάβασης του αρχαίου και ολυμπιακού Δήμου μας, σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή, όπου θα σπάσουμε στερεότυπα, όπου οι δημότες θα έχουν, μέσω της τεχνολογίας, άμεση επαφή με κάθε υπηρεσία, γεγονός, διαβούλευση και διαδικασία λήψης απόφασης.

Μια εποχή στην οποία η νέα γενιά δεν θα διστάζει να δηλώνει τη φιλοδοξία της να ηγηθεί του Δήμου, μια εποχή όπου αξία θα έχει το αποτέλεσμα και όχι τα ωραία λόγια. Ο κόσμος χόρτασε λόγια, βλέποντας τον Δήμο Ήλιδας να χάνει τα πάντα.

Ως Δήμος ερχόμαστε από τα βάθη της ιστορίας και είναι δική μας ευθύνη να γίνουμε κομμάτι του μέλλοντος και να ξαναφέρουμε τη συλλογική δημοκρατία και το σεβασμό στους θεσμούς στο προσκήνιο. Δεν μας φταίει κανείς που υποστήκαμε ήττες. Εμείς χάσαμε…»

Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι «η ορκωμοσία μας είναι μια πράξη δέσμευσης, ότι θα υπηρετούμε τον Δήμο και όχι ο Δήμος εμάς.»

Οι πέντε άξονες της νέας πενταετίας

Δίνοντας το στίγμα του προγράμματος του για την  πενταετία, ο νεοκλεγείς δήμαρχος τόνισε ότι  στόχος του είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα με σύγχρονη οπτική και στο κρίσιμο τομέα του τουρισμού.

«Στην εποχή που διανύουμε όλα αυτά γίνονται με σχέδιο, σκληρή δουλειά και συμμαχίες με τους γειτονικούς Δήμους, την Περιφέρεια, τα Υπουργεία, την πανεπιστημιακή κοινότητα και το υγιές ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επιχειρείν. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, έχουμε χωρίσει σε πέντε άξονες όλα αυτά που βάζουμε σε προτεραιότητα, προκειμένου να γίνουν όλα κατανοητά και εφαρμόσιμα.»

Επιγραμματικά οι πέντε άξονες του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής εστιάζονται στα εξής:

  1. Η καθημερινότητα των πολιτών, είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για την δημιουργία ενός δήμου φιλικού προς τους πολίτες. (καθαριότητα, φωτισμός, υπόγειοι κάδοι παντού, ψηφιακές υπηρεσίες, χώροι στάθμευσης,κ.α)
  2. Η άμεση ενεργοποίηση και απρόσκοπτη λειτουργία των δύο μεγάλων υποδομών ποιότητας ζωής, δηλαδή του διυλιστηρίου στη λίμνη Πηνειού και του συστήματος βιολογικού καθαρισμού της Αμαλιάδας.
  3. Η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα φέρει στην πόλη μας η έναρξη λειτουργίας του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου.
  4. Η υπεράσπιση του αστικού χαρακτήρα της Αμαλιάδας μέσα από την διατήρηση και αναβάθμιση κρίσιμων υποδομών Υγείας και Δικαιοσύνης, αλλά και κοινωφελών υπηρεσιών και υποδομών. Η Αμαλιάδα και ο Δήμος Ήλιδας συνολικά, θα μετρήσουν φίλους και αντιπάλους, σε σχέση με αυτές τις μεγάλες μάχες, όπως και στο πεδίο αγώνα για την ανάκτηση της θέσης μας στον Ακαδημαϊκό χάρτη της Χώρας. Παράλληλα, είναι σαφές ότι εντός του νέου νομικού πλαισίου για την τριτοβάθμια μη κρατική μη κερδοσκοπική εκπαίδευση, θα αξιοποιήσουμε όλες τις διεθνείς επαφές που είχαμε θεμελιώσει στην προηγούμενη δημαρχιακή μου θητεία, προκειμένου να φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ολυμπιακή περιοχή του Δήμου Ήλιδας.
  5. Η έναρξη μιας νέας εποχής διαδημοτικών συνεργασιών σε θέματα χωροταξίας και υποδομών, αλλά και σε θέματα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, όπως αυτά που δημιουργεί πλέον συχνά η κλιματική κρίση.

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπογράμμισε ότι « Αυτή η μεγάλη κοινωνική σύμπραξη που δημιουργήσαμε, θα διευρύνεται καθημερινά, όσο οι δημότες θα βλέπουν αποτέλεσμα. Αυτή η ενότητα και η μεγάλη μας Συμμαχία, είναι η εγγύηση της αναγέννησης του Δήμου Ήλιδας.»

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος και όλοι οι εκλεγέντες σύμβουλοι υπέγραψαν το πρακτικό της ορκωμοσίας τους και δέχθηκαν τις ευχές των παρισταμένων.

Την τελετή ορκωμοσίας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας Μ. Κατρίνης,  Δ. Αβραμόπουλος και Δ. Καλαματιανός, ο τ. βουλευτής Γ. Κουτσούκος,  ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού Ν. Κοροβέσης, οι δήμαρχοι Πύργου Στ. Καννής, Αρχαίας Ολυμπίας Α. Παναγιωτόπουλος, Ζαχάρως Κ. Μητρόπουλος, Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γ. Λέντζας και Πηνειού Α. Καστρινός, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου Σπ. Πολίτης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσος, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος