FOLLOW US: facebook twitter

128 νέοι μαθητές στα Πειραματικά σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-03-2024 | Συντάκτης:

Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Στους 128 ανέρχονται οι νέοι εισακτέοι στα Πειραματικά σχολεία της Ηλείας για το σχολικό έτος 2024- 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι κενές θέσεις για κάθε Πειραματικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο στο Νομό έχουν ως εξής:

  • 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πύργου 25 (7 θέσεις για νήπια και 18 για προνήπια)
  • 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Λεχαινών 20 (και οι 20 θέσεις για προνήπια)
  • 4o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας 23
  • 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών “Πάρης Κατσούφης” 22
  • 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου 38

Το Μάιο η κλήρωση

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 ενώ η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia