FOLLOW US: facebook twitter

Υιοθέτησε και εσύ, ένα ζώο συντροφιάς

Ημερομηνία: 28-03-2024 | Συντάκτης:

Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικίδιων» με πρώτο σταθμό το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr


Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ήταν ο πρώτος σταθμός των εκπροσώπων της Φιλοζωικής Οργάνωσης «Save a Greek Stray» της Εριέττας Κούρκουλου-Λάτση, οι οποίοι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικίδιων» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και εθελοντές Φιλοζωικών Σωματείων θα επισκεφθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Ελένη Μπαλωτή παρουσίασε το πρόγραμμα στους μικρούς μαθητές και τους ενημέρωσε μέσω της προβολής βίντεο για τα ζώα συντροφιάς, την ασφαλή προσέγγιση τους μέσω του παιχνιδιού, τις διαφορές ανάμεσα στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αλλά και για τις ευθύνες που έχουν απέναντι σε αυτά.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την δράση των Φιλοζωικών συλλόγων, το ρόλο που έχουν τα καταφύγια ζώων αλλά και να κατανοήσουν την έννοια της υιοθεσίας.

Τους εκπροσώπους της Φιλοζωικής Οργάνωσης υποδέχτηκαν στο χώρο του σχολείου η Διευθύντρια Ελένη Νιβουρλή παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Θεόδωρου Κόρδα, του Εντεταλμένου Συμβούλου υπεύθυνου για το πρόγραμμα των αδέσποτων Γιώργου Βέρροιου και των εθελοντών του Δήμου Βασίλη Σωτηρόπουλου και Διονυσίας Ασημακοπούλου Ζούπη καθώς και η Συντονίστρια του προγράμματος στο Νομό Ασπασία Κλοκανά.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θ. Κόρδας επισήμανε ότι το εν λόγω πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από όλους τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων τονίζοντας ότι συνέπεσε και με την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που γιορτάζεται στις 4 Απριλίου. Όπως είπε, ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τα ζώα, και τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα. «Τα ζώα συντροφιάς είναι παρέα και παρηγοριά για όλους μας και πιστεύω ότι η ευτυχία των ζώων είναι και ευτυχία των ανθρώπων που τα περιθάλπει τα προστατεύει και τα φροντίζει».

Ακολούθως ο Εντεταλμένος Σύμβουλος υπεύθυνος του προγράμματος για τα αδέσποτα στο Δήμο Γιώργος Βέρροιος επισήμανε ότι ανταποκρίθηκαν άμεσα το αίτημα της Φιλοζωικής Οργάνωσης της κ. Εριέττας Κούρκουλου Λάτση στην προσπάθεια όλων να δώσουν το μήνυμα στα παιδιά να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα. Μάλιστα επισήμανε πως η συνεργασία με την Φιλοζωική θα συνεχιστεί και θα υλοποιήσουν με Κτηνιάτρους της Οργάνωσης και στειρώσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος