FOLLOW US: facebook twitter

Τ. Αντωνακόπουλος: Πρόταση ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 12-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, στην προσπάθεια διεκδίκησης της ίδρυσης και λειτουργίας «Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού» στο Κατάκολο. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά, λόγω των πολλών επισκέψεων σας στον Πύργο, την οικονομική δυσχέρεια και δυσπραγία της περιοχής.Έχει καταγραφεί διαχρονικά μια  άνιση και άδικη μεταχείριση αυτής της Ελληνικής γωνίας, εκ μέρους του Αθηνο-Κεντρικού Κράτους.

Όσοι εναντιώθηκαν σθεναρά σε αυτή  την τακτική, δυστυχώς με την σύμπραξη του πλανώμενου εκλογικού σώματος, ευρέθησαν εκτός πολιτικής σκηνής.Ο Πύργος είναι η τελευταία πόλη της χώρας σε ανάπτυξη και σε εισόδημα, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στατιστικά στοιχεία.Η Ηλεία, ουσιαστικά είναι ένας παραμεθόριος Νομός, όσον αφορά τα συγκοινωνιακά, επικοινωνιακά δίκτυα αλλά και ενεργειακά δίκτυα.

Αποτελεί ειρωνεία, το γεγονός ότι δίπλα στον Πύργο είναι η Αρχ.Ολυμπία, ότι το λιμάνι Κατακόλου ανήκει στον Δήμο Πύργου, ότι η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από βιοπικοιλότητα και ευφορία εδάφους.

Κε Υπουργέ μεταξύ  των αρμοδιοτήτων σας, έχετε και αυτήν  της εκπαίδευσης των στελεχών  του Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ). Σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ η πρόταση για ίδρυση και λειτουργία «Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού» στο Κατάκολο (ευρύτερη περιοχή) ,για του κάτωθι λόγους:

  • Το λιμάνι Κατακόλου είναι το τρίτο-σταθερά-λιμάνι της χώρας στον τομέα κρουαζιέρας
  • Υπάρχουν υποδομές δημόσιες και ιδιωτικές για την ανάπτυξη μιας τέτοιας Σχολής.
  • Η πρόταση έχει την στήριξη πολλών Φορέων της περιοχής.
  • Υπάρχουν κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες στο παρελθόν, με θετικές απαντήσεις των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου.Απλά υπήρχαν νωχελικές Δημοτικές Αρχές.
  • Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη δομή στην Πελοπόννησο.
  • Η λειτουργία μιας τέτοιας Σχολής θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής.
  • Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ίδρυση ΑΕΝ σε νησί του Αιγαίου.
  • Γνωρίζετε ότι στον τομέα απασχόλησης στελεχών ναυτιλίας, υπάρχει ζήτηση και είναι άγνωστη η  ανεργία.
  • Επομένως υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη Σχολής ΑΕΝ.

Το Κατάκολο είναι η γενέτειρα του Έλληνα μεγιστάνα στο χώρο Εμπορικής Ναυτιλίας, αείμνηστου Γιάννη Λάτση. Ως ιστορικό στοιχείο, ίσως ζητά δικαίωση με μια δίκαιη απόφαση σας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot