FOLLOW US: facebook twitter

Μέγα ντέρμπι Κοροίβου-Απόλλωνα

Ημερομηνία: 04-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Συναγερμός έχει σημάνει στη μπασκετική Αμαλιάδα και γενικότερα την Ηλεία για  το σημερινό παιχνίδι Κοροίβου-Απόλλωνα. Είναι, ίσως, το κρισιμότερο φετινό παιχνίδι για τους «Μπλε», οι οποίοι με νέους παίκτες στην πεντάδα, θα επιχειρήσουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Ως τώρα έχουν ρεκόρ 6-13 και οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου θα επιχειρήσουν την έβδομη επιτυχία τους, η οποία θα τους φέρει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που είναι η παραμονή!

*Οι παίκτες παλαιότεροι και νέοι, μαζί και ο Σανέ, καλούνται να ξεπεράσουν εαυτούς, να νικήσουν τους μελανόλευκους της Πάτρας και, όπως προείπαμε, να κάνουν τεράστιο βήμα παραμονής. Θα βοηθήσουν και οι φίλαθλοι που θα κατακλύσουν την Ήλιδα σήμερα. Ρέφερι της συνάντησης από το υψηλό ράφι: Σχινάς, Γ. Πουρσανίδης, Ψαριανός.

 

Φόρτσα… Μπάρτσα

Το μεγάλο ντέρμπι του τρίτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής γίνεται αύριο στην Αγυιά της Πάτρας, όπου η Παναχαϊκή υποδέχεται το δεύτερο στη βαθμολογία ΠΑΟ Βάρδας. Στον α΄ γύρο οι πρωτοπόροι είχαν επικρατήσει με 1-0 στο «Γρ. Καλάκος». Αύριο όμως ο Ηλίας Φωτόπουλος και οι παίκτες του έχουν τον εγωισμό και θέλουν να είναι αυτοί οι νικητές. Δύσκολη η αποστολή τους αλλά όχι ακατόρθωτη η σκέψη και η θέλησή τους. Η Παναχαϊκή έκανε δύο σερί ήττες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα και είναι άνω κάτω. Οι ευθύνες ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Οφρυδόπουλο, που προς το παρόν έχει την εμπιστοσύνη της Συμμαχίας. Ρέφερι της συνάντησης ο Ρατσιάτος (Αργολίδας) από τον πίνακα Β΄ Εθνικής.

 

Να πέσουν… κορμιά στην Αμαλιάδα

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι Αστέρα-Αχαϊκής έφτασε. Οι λογαριασμοί είναι ανοιχτοί από πέρυσι. Στον α΄ γύρο γίνανε πολλά πραγματάκια στην Κάτω Αχαγιά. Τα «καναρίνια» νίκησαν 1-0, αλλά ο Μενίκου «πέτρα του σκανδάλου» έπαιξε τιμωρημένος και το παιχνίδι χάθηκε στα χαρτιά. Ενδιάμεσα είδαμε κάποια πραγματάκια στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Ν. Μανολάδα, όπου ο ρέφερι Νικολόπουλος από τη Μεσσηνία έδωσε την πρόκριση στην Αχαϊκή!

*Αύριο έρχεται η Αχαϊκή με στόχο να νικήσει. Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος πάει καλά στον πάγκο της κι έχει τη φιλοδοξία να πάρει κάτι στην Αμαλιάδα. Θα τον αφήσουν οι «βυσσινί»; Ο Αστέρας τώρα είναι άλλη ομάδα και δεν χάνει από καμιά Αχαϊκή. Ρέφερι της συνάντησης ο Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας) από πέρυσι στους πίνακες Γ΄ Εθνικής.

*Το σημαντικότερο όλων είναι να πάει ο κόσμος στο γήπεδο. Το σίγουρο είναι πως οι «Ισοβίτες» θα είναι εκεί. Οι φίλοι του Αστέρα θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα;

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Και πώς να μην είναι «άγριος» ο κόσμος της Α΄ τοπικής, όταν ως τώρα (24η αγωνιστική) έχουν αλλάξει 13 προπονητές κι έχουν χηρέψει ισάριθμοι πάγκοι. Αλώβητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι Ντίνος Παναγιωτακόπουλος (Ξενοφών), Λάκης Αθανασόπουλος (Ενιπέας), Θοδωρής Λούρμπας (Νίκη), Μάκης Πολίτης (Προοδευτική), Αλέξης Γαλάνης (Ηλειακός Λεχ.), Σπύρος Αντωνόπουλος (Πανηλειακός), Γιώργος Λαγός (Δόξα Ν.Μ.), δηλαδή 7 στους 18.

* Η 25η αγωνιστική, η πρώτη του Μάρτη, δεν περιλαμβάνει μεγάλα παιχνίδια. Περιλαμβάνει όμως παιχνίδια στα οποία κρίνονται πολλά για τις ομάδες που κινδυνεύουν να εμπλακούν στα πλέι-άουτ και να ακολουθήσουν Αίαντα και Χειμαδιό στην Α2. Αυτά τα παιχνίδια έχουν το ενδιαφέρον, το μέγιστο ενδιαφέρον.

*Υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, όπως ο Πανηλειακός, η Δόξα, το Χάβαρι, ο Ξενοφών και η Νίκη. Αν σπάσει ένα απ’ αυτά θα είναι έκπληξη. Αναμενόμενα διπλά τρία ή τέσσερα καθώς παίζονται όλα στους αγώνες Ηλειακός Λεχαινών-Ενιπέας, Σαβάλια-Κουρτέσι.

 

Ψάχνουν πάλι διαιτητή

Ψάχνουν στο παρασκήνιο οι παράγοντες και οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Διαιτησίας να βρουν ρέφερι για το ντέρμπι Μακρίσια-Λαμπέτι. Έτσι όπως ακριβώς ψάχνανε και στον α΄ γύρο. Κάποιοι είναι κωλυόμενοι αφ’ εαυτού. Κάποιοι «κομμένοι» από τις ομάδες (γιατί γίνονται και αυτά) οπότε, βρίσκονται στο ψάξιμο. Είναι σημαντικό το παιχνίδι για την τύχη των δύο ομάδων. Δεν είναι όμως τελικός! Γι’ αυτό ψυχραιμία.

*Θυμίζω πως στο πρώτο γύρο (τότε που είχε νυχτώσει) είχε επικρατήσει η ομάδα του Κώστα Ντάβαρη (1-0) με γκολ στο τέλος. Τότε ρέφερι ήταν ο Καραβίδας, τώρα μη υπάρχοντος λόγω τραυματισμού του Πυργιώτη, καλείται ο Μαρκαντωνάτος ή ο Σταυρόπουλος να λύσει το γόρδιο δεσμό! Λέτε να τον προβλέψαμε;

*Όχι ότι το παιχνίδι είναι τόσο δύσκολο. Το Βισβάρδη να βάλουν θα το βγάλει!

 

Λύνεται το πρόβλημα των προπονητών

Η ΕΠΟ της …εξυγίανσης για την οποία προσωπικά δεν τρέφω και ιδιαίτερη εκτίμηση «καθάρισε» το θέμα των προπονητών του Συνδέσμου Ηλείας, το οποίο καταταλαιπώρησε επί τριετία το τοπικό ποδόσφαιρο (ΕΠΣ, προπονητές, παράγοντες). Το είχε δημιουργήσει η ίδια η ΕΠΣ με τις εμμονές της και το υπέθαλψε η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη για προεκλογικούς λόγους. Η ίδια ΕΠΣ καλείται να το λύσει εδώ και τώρα!

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot