FOLLOW US: facebook twitter

Ζωγραφική πέτρας της Άντας Τζαβάρα

Ημερομηνία: 12-05-2024 | Συντάκτης:

-Παρουσίαση έργων της Πύργιας ζωγράφου

 Η Πύργια ζωγράφος Άντα Τζαβάρα, σε ατομική έκθεσή της, παρουσιάζει τα έργα της με τίτλο: “Ζωγραφική της πέτρας”.

Το εικαστικό έργο της είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και της αρμονίας. Ένα ταξίδι, έγραψε κριτικός της Τέχνης, με συνταξιδιώτη τον “δεινό αφηγητή του χρόνου”: την πέτρα, που μοιράζεται μαζί της τα μυστικά της αυθεντικής ζωγραφικής.

Πάνω στην πέτρα χαράζει με λεπτότητα και ευαισθησία μορφές, τοπία, “γεγονότα” ζωής.

Πρόκειται για μια ζωγραφική του χρώματος που ξεχωρίζει για την εσωτερικότητα  της σύλληψης και τον πλούτο της έκφρασης.

Το φως είναι ενσωματωμένο στο χρώμα. Οι μορφές φορτίζονται  με μία καθαρά πνευματική έννοια. Η τέχνη της Άντας Τζαβάρα είναι απόλυτα προσωπική.

Έχει διαφυλάξει μέσα σ’ αυτή το ασφαλές ζωγραφικό ένστικτο  που βεβαιώνει ένα γνήσιο ταλέντο ,μια δυνατή θέληση. Η τέχνη γίνεται στα χέρια της “απαύγασμα” τελειότητας. Στη ζωγραφική της το συναίσθημα είναι συνδεδεμένο με το ρεαλισμό. Ζωντανά, αισθαντικά τα έργα της, μια χρωματική προσέγγιση που αγγίζει ανάλαφρα τις αισθήσεις.

Κάθε έργο της έχει το δικό του “σύμπαν” εκφράζει δε την υποκειμενικότητα  με την αντικειμενικότητα.

 Οι σμιλεμένες από το κύμα και τον άνεμο πέτρες, γεμάτες μοναξιά και απόγνωση γίνονται, με τη ζωγραφική δεινότητά της “ύλη” ζωής, εικονοστάσια  μορφών και “γεγονότων” της φύσης .

 «Η ζωγραφική» σημειώνει η ίδια , «είναι μια έκφραση του ανθρώπινου ψυχισμού που συνδέεται και με τις ενεργειακές ποιότητες του ατόμου μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο». Αναμφίβολα ,η ζωγραφική της Άντας Τζαβάρα έχει ψυχισμό, έκσταση και φως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia