FOLLOW US: facebook twitter

Ζητά κάλυψη των ιατρικών κενών από τις Πρωτοβάθμιες δομές

Ημερομηνία: 27-03-2024 | Συντάκτης:

Επιστολή στον Υπ. Υγείας από το Εργατικό Κέντρο Πύργου

Τις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού με κυρίαρχη την έλλειψη Παθολόγων στις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές δομές στον Πύργο επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πύργου ζητώντας την κάλυψη όλων των απαραίτητων κενών θέσεων. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι πρωτοβάθμιες υγειονομικές δομές στον Πύργο Ηλείας βρίσκονται δυστυχώς όχι σωστά στελεχωμένες από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχει ειδικότητα Γενικού παθολόγου και παθολόγου και βέβαια αν κάνετε έναν έλεγχο και ρωτήσετε ποιες ειδικότητες πλαισιώνουν τις δημόσιες δομές στον Πύργο θα καταλάβετε σε τι κίνδυνο βρίσκονται πολίτες ασθενείς.

Άλλο θέμα που πρέπει να απασχολήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας είναι και η πρόσληψη δυο οδοντιάτρων που υπάρχουν στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίοι χωρίς οδοντιατρική έδρα έχουν προσληφθεί μόνο για συνταγογραφήσεις.

Το Κέντρο Υγείας Κρεστένων από το 2012 έχει πλήρη οδοντιατρική έδρα εργαλείων και όλα τα απαιτούμενα όπως ακτινογραφικό μηχάνημα τοίχου, συσκευή υπερήχων, συσκευή υπεριωδών ακτινών για πολυμερισμό ρητινών καθώς και άλλα εργαλεία.

Γιατί δεν μπορεί να γίνει σύμβαση με οδοντίατρο και οδοντοτεχνίτη για προσθετική κάλυψη; Ξέρετε πόσα άτομα με αναπηρία, οι ίδιοι και οι γονείς τους αλλά και οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πολιτών έχουν σοβαρό πρόβλημα στοματικής υγιεινής; Θα περιμένουμε απάντηση για τον εντοπισμό των προβλημάτων που απαγορεύουν στους πολίτες του Πύργου και περιχώρων να έχουν πρόσβαση σε πλήρη ιατρικό έλεγχο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος