FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για τρεις γιατρούς με μπλοκάκι

Ημερομηνία: 27-03-2024 | Συντάκτης:

-Την ενίσχυση Χειρουργικής, Καρδιολογικής και Μαιευτικής επιδιώκει τη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Διαρκής είναι η προσπάθεια της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για τη στελέχωση κλινικών κομβικών για τη Δημόσια Υγεία της Ηλείας, δεδομένου ότι οι περισσότερες προκηρύξεις μόνιμων γιατρών αποβαίνουν «άγονες».

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο διοικητής Σπύρος Πολίτης εισηγήθηκε την υποβολή τριών αιτημάτων προς την 6η ΥΠΕ για την τετράμηνη πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι στην Καρδιολογική, τη Χειρουργική και τη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική, για τακτικό ωράριο και τη διενέργεια εφημεριών.

Όπως τόνισε, στην καρδιολογική κλινική είναι καλυμμένες μόνο δύο από τις έξι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, ενώ η λειτουργία της ενισχύεται από έναν ιατρό ΕΣΥ μετακινημένο από το ΤΕΠ και από έναν ιδιώτη γιατρό από την Αμαλιάδα, του οποίου η σύμβαση λήγει στις 31 Μαρτίου του 2024.

«Επιπλέον, η μία εκ των δύο γιατρών είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που έχει αιτηθεί τη γονική άδεια άνευ αποδοχών και θα αποχωρήσει. Έχουν ήδη προκηρυχθεί μία θέση Επιμελητή Β’ και Επιμελητή Α’ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Εισηγήθηκε αίτημα έναρξης συνεργασίας με ιδιώτη καρδιολόγο για τέσσερις μήνες με απόδειξη παροχής υπηρεσιών προς την 6η ΥΠΕ.Λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του τμήματος, το οποίο καλύπτει την κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων, τα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Επείγοντα σε επίπεδο Ηλείας και λαμβάνοντας υπόψη τα όρια των πιστώσεων του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, είναι αναγκαία η υποβολή του αιτήματος», τόνισε.

Όσον αφορά τη Μαιευτική-Γυναικολογική, είναι καλυμμένες οι τρεις από τις τέσσερις οργανικές θέσεις, ενώ λήγει μια σύμβαση από ιδιώτη γιατρό λόγω covidπου λήγει 31 Μαρτίου και παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα από την προκήρυξη της θέσης Επιμελητή Β’.

Στη Χειρουργική Κλινική είναι δύο οι καλυμμένες θέσεις από τις επτά συνολικά οργανικές, ενώ το έργο της ενισχύεται από έναν ιδιώτη γιατρό με σύμβαση ως τις 31 Μαρτίου. Όπως τόνισε ο κ. Πολίτης στην εισήγησή του, έχει ήδη υποβληθεί πρόσθετο αίτημα για επικουρικό ιατρό αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει υποψήφιος, και αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης των μόνιμων γιατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος