FOLLOW US: facebook twitter

Ύμνος στη φιλία σε κόμικ από την Αικατερίνη!

Ημερομηνία: 24-01-2022 | Συντάκτης:

Πρώτο βραβείο στην 12χρονη μαθήτρια από τον Πύργο Αικατερίνη Νικητοπούλου σε πανελλαδικό διαγωνισμό για επίδοξους κομίστες


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια 12χρονη μαθήτρια από την Ηλεία, αναδείχθηκε νικήτρια στον Πανελλαδικό διαγωνισμό για επίδοξους κομίστες, που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σειρά κόμικς «Κουνέλι & Αλεπού» της μπεστσελερίστα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Μπεθ Φέρι και του πολλά υποσχόµενου εικονογράφου Γκέργκεϊ Ντούντας, με θέμα «Μια μέρα με τον καλύτερό μου φίλο». Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη και τα κόμικ που δημιούργησαν το ένα καλύτερο από το άλλο. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο η κριτική επιτροπή να ξεχωρίσει τα έξι καλύτερα από αυτά, που κερδίζουν συλλεκτικά δώρα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, την Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics. Η σειρά βιβλίων «Κουνέλι & Αλεπού», με πρωταγωνιστές δύο αξιολάτρευτους ήρωες, μιλά με τρυφερότητα και χιούμορ για την παντοδυναμία της πραγματικής φιλίας. Οι πρωταγωνιστές της σειράς, η άνετη Αλεπού και το αγχωμένο Κουνέλι, αν και φαινομενικά δεν ταιριάζουν καθόλου, με έναν περίεργο τρόπο αποτελούν το τέλειο δίδυμο!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η 12χρονη Αικατερίνη Νικητοπούλο, μαθήτρια της ΣΤ Τάξης του 5ου δημοτικού σχολείου Πύργου, ήταν εκείνη που με το κομικ που εικονογράφησε, υμνώντας τη φιλία, κατέκτησε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά!

Η Αικατερίνη, εικονογράφησε με ένα εξαιρετικό κόμικ, την εμπειρία της τα Χριστούγεννα στο παγοδρόμιο με τη φίλη της, μια αξέχαστη για τις δύο φίλες ημέρα και όπως φαίνεται κέρδισε τις εντυπώσεις με το ταλέντο της, μιλώντας με τα σκίτσα της για την φιλία.

Να σημειώσουμε ότι η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που αξιολόγησε τα έργα των παιδιών απαρτιζόταν από εξειδικευμένα με τα κομικ και τις εκδόσεις άτομα και συγκεκριμένα:
– την εικονογράφο και δημιουργό κόμικς Στέλλα Στεργίου,
– την επιμελήτρια εκδόσεων στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μάρω Ταυρή,
– τη συντονίστρια και εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Athens Comics Library Βασιλεία Βαξεβάνη και
– τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος