FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Είναι γεγονός, στην Αράχωβα δεν… κολλάει!

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Σενάρια για απελευθέρωση μετακίνησης από νομό σε νομό μόνο με… κράτηση ξενοδοχείου και μόνο για εκδρομείς σε χειμερινά θέρετρα και χιονοδρομικά  

Τουλάχιστον προκλητικό μπορεί να θεωρηθεί το… επικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την άρση μετακίνησης από νομό σε νομό μόνο με… κράτηση ξενοδοχείου και ολοφάνερο στόχο να ενισχύσει  αποκλειστικά τα χειμερινά θέρετρα και χιονοδρομικά κέντρα! Και με  κλειστά μάλιστα εστιατόρια και καφέ στον τόπο προορισμού!

Μόνο που η συγκεκριμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εφόσον βεβαίως δεν υπάρξει εκτίναξη των κρουσμάτων, θα αφορά μόνο μια κατηγορία πολιτών, των εκδρομέων που έχουν την πολυτέλεια και την οικονομική άνεση να περάσουν ένα διήμερο  ή ένα τριήμερο σε ένα χειμερινό τουριστικό προορισμό. Και βεβαίως καμία αντίρρηση για την στήριξη και επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων που αν και είμαστε στο μέσον του χειμώνα παραμένουν κλειστά  και εκ των πραγμάτων έχουν μικρά χρονικά περιθώρια λειτουργίας, εφόσον όμως αυτό συμβεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο άρσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Δεν μπορεί το Μαξίμου να χωρίζει τους πολίτες σε “εκδρομείς” και μη, ευνοώντας μάλιστα εκείνους που έχουν γερό πορτοφόλι και κυρίως τους σελέμπριτις που αύριο θα κατακλύσουν την Αράχωβα κάνοντας διακοπές αλά Ντουμπάι, την στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος που δεν θα έχει την ιδια οικονομική άνεση και με χειρότερη ψυχολογία, θα είναι ακόμα κλεισμένος στο σπίτι τηρώντας τα… μέτρα κατά της διασποράς του ιού! Στην Αράχωβα δηλαδή δεν κολλάει, στο χωριό με τους είκοσι γέροντες ή στο νησί με τα δύο καφενεία που είναι κι αυτά κλειστά, κολλάει!

Αναρωτήθηκαν καθόλου οι “μελετητές” των συγκεκριμένων σχεδίων πόση ανάγκη μπορεί να έχουν χιλιάδες άνθρωποι να δουν ξανά γονείς , παιδιά και αδέλφια και να επανενωθούν οι οικογένειες μετά από πολλούς μήνες, άνθρωποι που δεν ζουν σε κάποιο χειμερινό θέρετρο; Μήπως θα πρέπει να δώσουμε ραντεβού για να ξανανταμωθούμε σε ένα χιονοδρομικό κέντρο;

Και θα είναι αβάσιμο και μη τεκμηριωμένο φαντάζομαι επιστημονικά, να στηρίξουν οι λοιμωξιολόγοι έναν τέτοιο διαχωρισμό, τους Έλληνες των δύο ταχυτήτων, τη στιγμή μάλιστα που τα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια παραμένουν ακόμα κλειστά με τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Γιατί μπορεί να έκλεισαν τα μάτια στην Χριστουγεννιάτικη προκλητική έξοδο στο Ντουμπάι, αλλά δεν θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο εάν προκύψουν πολυάριθμα κρούσματα από τους νέους εκδρομείς στην Αράχωβα- που θα είναι φαντάζομαι οι ίδιοι-  τη στιγμή μάλιστα που θα μας υποχρεώσουν ξανά – και μάλιστα υπό τον φόβο του προστίμου- να παραμείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι ως το Πάσχα!

Ανάγκη έχουμε όλοι μετά από μια μακρά καραντίνα και να βγούμε από το σπίτι και να δούμε τις οικογένειές μας και να επισκεφθούμε τα χωριά μας και να ταξιδέψουμε, ανεξάρτητα από το Ε9 που έχει ο καθένας μας.

Γι αυτό και η κυβέρνηση στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα και εάν επιτρέψει την μετακίνηση από νομό σε νομό, να το κάνει με διευρυμένα κριτήρια για την ασφάλεια όλων μας και για να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα δημιουργώντας κοινωνική αναταραχή.

Αναμένουμε τις ανακοινώσεις την προσεχή Παρασκευή…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος