FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταναστών εργατών γης στον Κάμπο

Ημερομηνία: 11-01-2022 | Συντάκτης:

-Σε συνεργασία του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την 6η ΥΠΕ


Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του πληθυσμού από την πανδημία ξεκίνησε χθες ο εμβολιασμός μεταναστών εργατών γης στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
Χθες έγιναν πάνω από 85 εμβολιασμοί στο Κοινοτικό Γραφείο της Νέας Μανολάδας και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στον πληθυσμό των μεταναστών που εργάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες του Κάμπου.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, δήλωσε πως ο εμβολιασμός των εργατών γης έρχεται να προστεθεί στο ήδη ευρύ φάσμα εμβολιασμού που υλοποιείται με στόχο να χτίσει τείχος ανοσίας.

«Έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα εμβολιασμού, σε χωριά, σε πλατείες, οπουδήποτε μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με κόσμο που ακόμα παραμένει ανεμβολίαστος, για να τους εμβολιάσουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε μία κίνηση ακόμα παραπάνω όπως είναι αυτή που αφορά τους εργάτες γης στην περιοχή της Νέας Μανωλάδες και ευρύτερα. Το κινητό συνεργείο μας έχει ήδη εμβολιάσει 84 εργάτες γης και έχει γίνει ένα σχετικό πρόγραμμα, με βάση το οποίο οι άνθρωποι αυτοί θα κατανεμηθούν σε γκρουπ και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει εμβολιασμός επιπλέον 80 εργατών γης. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζα και με τους ανθρώπους που είναι επικεφαλής των εργατών γης, θέλουμε να καταφέρουμε να τους εμβολιάσουμε όλους, γιατί και αυτοί είναι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι κινούνται μέσα στην ελληνική κοινωνία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν κα να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα πουθενά», ανέφερε.

Ο κ. Λέντζας ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή τους πως ο δήμος δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με τον προγραμματισμό εμβολιασμού των κοινωνικά ευπαθών ομάδων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπως είναι οι εργάτες γης.

«Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ, πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, όπως είναι οι εργάτες γης. Με τον τρόπο αυτό προασπίζουμε την υγεία των Συνδημοτών μας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος