FOLLOW US: facebook twitter

Εικόνα απορρύθμισης στα σχολεία με σχεδόν 400 κρούσματα!

Ημερομηνία: 11-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα, Υγεία

Ανασφάλεια, φόβος και covid κράτησαν εκτός τάξης το 35% των Ηλείων μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία- Ξεπερνούν τους 200 οι μαθητές που νοσούν σε Γυμνάσια και Λύκεια

– Χωρίς σελφ τεστ και χθες αφού η πλατφόρμα στα φαρμακεία παρέμεινε κλειστή


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 400 τουλάχιστον κρούσματα εντοπίστηκαν χθες πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων στην Ηλεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

308 μαθητές και 79 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και απουσίαζαν από τα σχολεία στο Νομό ενώ ένας μεγάλος αριθμός μαθητών της πρωτοβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, δεν προσήλθαν στην τάξη καθώς οι γονείς τους φοβήθηκαν μια πιθανή νόσηση λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Η επαναλειτουργία των σχολείων και στην Ηλεία, όπως γίνεται αντιληπτό, ξεκίνησε με σοβαρά προβλήματα και μεγάλη αγωνία από όλους καθώς παρά την πρωτοφανή έξαρση της πανδημίας και τις προειδοποιήσεις των ειδικών, που ζητούσαν έστω μια με δυο εβδομάδες παράταση, η κυβέρνηση προτίμησε να προχωρήσει σε ένα άτυπο, μαζικό και επικίνδυνο πείραμα, την ανοσία της αγέλης μέσω της νόησης με εφαρμογή σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές… Η σημερινή μέρα μάλιστα θεωρείται κομβικής σημασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με το σενάριο του λοκνταουν να βρίσκεται ξανά στο τραπέζι των ειδικών την ίδια στιγμή που τα σελφ τεστ παραμένουν εξαφανισμένα για πολλούς καθώς όσοι δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία, ούτε χθες μπόρεσαν καθώς η πλατφόρμα παράμενε κλειστή…

Υπό κατάληψη όμως βρέθηκαν χθες τρία σχολεία και συγκεκριμένα το ΓΕΛ Λεχαινών και Γαστούνης αλλά και το Γυμνάσιο Ζαχάρως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά την επανέναρξη των σχολείων και τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

“Εκτός” 150 μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια

Με το 1/3 σχεδόν των μαθητών να απουσιάζει από την τάξη, άνοιξαν χθες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία στην Ηλεία. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Νίκο Κλάδη, σαράντα δυο (42) εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό ενώ εκατόν οκτώ (108) μαθητές δήλωσαν ότι νοσούν. “Πρώτη μέρα επανέναρξης των σχολείων και ένας μεγάλος αριθμός μαθητών που ξεπερνά το 25% συμπεριλαμβανομένων όσων νοσούν, απουσιάζει από το σχολείο. Η προσέλευση έχει επηρεαστεί όπως αναμενόταν καθώς πέρα από όσους νοσούν πολλοί γονείς από φόβο δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η καταγραφή συνεχίζεται και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε πιο αναλυτική εικόνα” σημείωσε.

237 μαθητές και εκπαιδευτικοί νοσούν στην Δευτεροβάθμια

Τεράστιος είναι ο αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία που διαπιστώθηκε κατά τη διενέργεια των σελφ τεστ το βράδυ της Κυριακής, ότι νοσούν από κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργο Φωτεινόπουλο, διακόσιοι (200) μαθητές και τριάντα εφτά (37) εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μόνο από τα σελφ τεστ, γεγονός που τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε αναπληρώσεις και αλλαγή των προγραμμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος