FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Ημερομηνία: 14-05-2024 | Συντάκτης:

-Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εξασφάλισε ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο στα σχολεία και στα δημοτικά κτίρια ξεκινά μέσα στον Ιούνιο ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», από το οποίο προέρχεται και η χρηματοδότηση με περίπου 35.000 ευρώ.

Για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης του προγράμματος, βάσει των προδιαγραφών του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), ο δήμος ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο τη σχετική υπηρεσία.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, προβλέπεται η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων όπως η οικοδομική άδεια, η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη και ο ταχύς οπτικός έλεγχος (Τ.Ο.Ε.) της δομικής και μη δομικής τρωτότητας – σύμφωνα με την σχετική διαδικασία του Ο.Α.Σ.Π.- στις κρίσιμες υποδομές ιδιοκτησίας του Δήμου. Θα ακολουθήσει η βαθμονόμηση και η αξιολόγηση των δεδομένων που προκύπτουν από τον Τ.Ο.Ε. και στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή εκείνης της ομάδας επισφαλών υποδομών για τις οποίες απαιτείται οπωσδήποτε περαιτέρω έλεγχος.

«Είναι βασική μας επιδίωξη οι υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας σε όλα τα δημοτικά κτίρια του δήμου και κυρίως στις σχολικές μονάδες. Για τον λόγο αυτό αξιοποιήσαμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, προκειμένου να ξεκινήσουμε τον πρωτοβάθμιο έλεγχο και να διαπιστώσουμε πιθανά προβλήματα στη στατική επάρκεια. Ο έλεγχος θα ξεκινήσει σύντομα για να είμαστε πανέτοιμοι με τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε ο κ. Λέντζας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia