FOLLOW US: facebook twitter

Ξαναφούντωσαν οι φωτιές στα σκουπίδια

Ημερομηνία: 30-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skoupidia_kammenaΔεκάδες τα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου

Πάνω από 30 πυρκαγιές σε σκουπίδια έχουν καταγραφεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Πύργο και στα γύρω χωριά από τις αρχές του μήνα. Ακόμα και ενώ έχει ξεκινήσει η αποκομιδή τους, σε πολλά σημεία όπου οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους, αντιδρούν με αυτό τον τρόπο που μπορεί να εξαφανίσει τους όγκους των σκουπιδιών αλλά προκαλεί ακόμα πιο επιβλαβείς συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου από τις αρχές Απριλίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 περιστατικά, σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς σε πολλές πυρκαγιές επενέβησαν οι ίδιο οι κάτοικοι για την κατάσβεση και δεν κάλεσαν την Πυροσβεστική. Πέρα από πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της πόλης του Πύργου, φωτιές σε σκουπίδια έχουν ξεσπάσει κυρίως σε χωριά ή περιοχές εκτός πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Κατάκολο με μια ημέρα διαφορά κάηκαν τα σκουπίδια που βρίσκονται στην «Πανσέληνο» και στο γήπεδο του χωριού. Φωτιές είχαμε ακόμα σε χωριά όπως το Σκουροχώρι και τα Λαστέικα.

Ο νέος διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σπαής από την πρώτη του επαφή με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου τόνισε πως στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός και όσο πλησιάζει η αντιπυρική περίοδος γιατί αποτελούν τοξικές βόμβες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες με μια πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος