FOLLOW US: facebook twitter

Βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 23-02-2024 | Συντάκτης:

-Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αμαλιάδας

-Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Της Μαρίας Καραμπάτση


Δυναμική ήταν η παρουσία των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα.

Οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Αμαλιάδας συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, που απειλεί με υποβάθμιση ή ακόμη και κατάργηση το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, μαζί με άλλα Πρωτοδικεία της χώρας.

Με μαύρες σημαίες και πλακάτ με συνθήματα, οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αμαλιάδας ένωσαν τη φωνή τους με συναδέλφους τους από άλλα θιγόμενα Πρωτοδικεία της χώρας, ζητώντας να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Αρχικά έκαναν μικρή ειρηνική πορεία, η οποία κατέληξε στην είσοδο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου ειρηνικά διαδήλωσαν για τα αιτήματά τους, ενώ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας εισήλθε στο Υπουργείο και συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς υπουργός και υφυπουργός βρίσκονταν στη Βουλή.

Πλήγμα για τον τόπο

Όπως δήλωσαν, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί καθώς οποιαδήποτε μεταβολή θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα για το Πρωτοδικείο της Αμαλιάδας και θα έχει συνέπειες για ολόκληρο το δήμο Ήλιδας.  

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, συνεχίζονται σήμερα, στις 26 και στις 27 Φεβρουαρίου οι δίωρες στάσεις εργασίας για τους δικαστικούς υπαλλήλους και για τις 28 Φεβρουαρίου έχει αποφασιστεί συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία απαιτεί να μην γίνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικής υπηρεσίας και η πολιτεία να αναγνωρίσει εμπράκτως τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και να προχωρήσουν προσλήψεις και αυξήσεις στις αποδοχές.

Αποχή έως τις 11 Μαρτίου

Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, υπό την προεδρία του κ. Θανάση Θεοδόση και αποφασίστηκε η συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μέχρι και την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για το επικείμενο νομοσχέδιο της αλλαγής του δικαστικού χάρτη της χώρας.

Της αποχής εξαιρούνται οι Ποινικές Δίκες στις οποίες υφίσταται κίνδυνος παραγραφής δηλ. συμπλήρωση 7ετίας σε α βαθμό και 7ετίας σε β βαθμό και παρέλευση 18μηνου και εκλογές σωματίων και συλλόγων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia