FOLLOW US: facebook twitter

Βρετανία: Άδεια τα ράφια των σουπερμάρκετ – Σοβαρές ελλείψεις προϊόντων μέχρι και τις γιορτές φοβούνται οι επιχειρηματίες

Ημερομηνία: 10-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις βασικών αγαθών στην Βρετανία με τα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι είναι άδεια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με ελάχιστα προϊόντα λόγω της πανδημίας της covid-19 αλλά και του Brexit.

Από τις ελλείψεις επηρεάζονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων τα Marks and Spencer, τα McDonald’s και άλλα καταστήματα-κολοσσοί.

Ήδη πολίτες και καταστηματάρχες ανησυχούν πως δεν θα έχουν βασικά αγαθά ακόμα και την εορταστική περίοδο, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και το 2022. Στη χώρα υπάρχουν δημοσιεύματα με τίτλους όπως: «τα Χριστούγεννα ακυρώνονται». Τα σούπερ μάρκετ προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις ενδέχεται να επιδεινωθούν ενόψει της κρίσιμης περιόδου των εορτών.

«Είχαμε ήδη αποφασίσει να μειώσουμε τα αποθέματά μας λόγω της covid, όμως τώρα δυσκολευόμαστε να μας παραδώσουν κάποια προϊόντα διότι απλώς δεν είναι διαθέσιμα», καταγγέλλει ο Σάτιαν Πατέλ, υπεύθυνος ενός καταστήματος στο κέντρο του Λονδίνου. «Την προηγούμενη εβδομάδα μου είχε τελειώσει η coca cola. Δεν έχουμε μεγάλα μπουκάλια Evian εδώ και τρεις εβδομάδες», εξηγεί. «Χωρίς προϊόντα δεν υπάρχει εμπόριο. Με άδεια ράφια όπως αυτά κανείς δεν θα μπει στο μαγαζί».

Οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού εδώ και πολλούς μήνες, τα οποία ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη αιτία των ελλείψεων. Ο διευθύνων σύμβουλος του Co-operative GroupΣτηβ Μάρελς, δήλωσε ότι καταλυτικό ρόλο έχει παίξει η δυσκολία της βιομηχανίας να μεταφέρει τα τρόφιμα στα καταστήματα, εξαιτίας της έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Πηγή: documentonews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος