FOLLOW US: facebook twitter

Βέντρας και Χρ. Ζούπη για τις καταγγελίες της ΔΑΣ σχετικά με τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας προσβάλει, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννη Βέντρα και της αντιπροέδρου Χρύσας Ζούπη, προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία όπως είπαν προέρχονταν από την παράταξη ΔΑΣ και μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τα χαρακτήρισαν «προσβλητικά» για την τιμή και την υπόληψη τους. Μάλιστα, ξεκαθάρισαν πως ενδέχεται να κινηθούν νομικά εναντίον όσων τους συκοφάντησαν.

Ο κ. Βέντρας, επισήμανε ότι η σχετική ανακοίνωση της ΔΑΣ, εξόργισε όλα τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου τονίζοντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς τα όσα ισχυρίστηκαν περί φασιστών αλλά και για ξυλοδαρμούς χωρίς στοιχεία αποτελούν κακουργηματικές πράξεις.

Παράλληλα μίλησε και για τη συμμετοχή του ίδιου και των υπόλοιπων μελών σε κοινό ψηφοδέλτιο που κέρδισε τις εκλογές αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που μετέχουν στην διοίκηση και το ψηφοδέλτιο σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και πως κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων δεν υπήρξε καμία απολύτως ένσταση.

«Τους πείραξε που αυξήσαμε τα ποσοστά μας και τα δικά τους μειώθηκαν καθώς ο δικός μας συνδυασμός αύξησε τη δύναμη του από 8 σε 9 αντιπροσώπους ενώ η παράταξη της ΔΑΣ μείωσε τους αντιπροσώπους της. Αντί λοιπόν να ψάξουν να δουν τι συμβαίνει και μειώθηκε η δύναμη τους, μετατοπίζουν τις ευθύνες σε εμάς. Μας στοχοποιούν και μάλιστα μέσω του ΚΚΕ το θέμα έφτασε και στη Βουλή, κίνηση που υποκρύπτει σκοπιμότητα ίσως γιατί η αντιπρόεδρος Χρ. Ζούπη έχει εκφράσει ενδιαφέρον ως υποψήφια για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, ο κ. Βέντρας σχολίασε και τον χαρακτηρισμό «εργατοπατέρας» που του αποδόθηκε ξεκαθαρίζοντας σε έντονους τόνους ότι δεν δέχεται από κανέναν να τον αναφέρει ως «βούρκο» και πως στα έξι χρόνια που είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ποτέ δε χρησιμοποίησε την ιδιότητα του για να απουσιάζει από την εργασία του στην ΔΕΥΑ Πύργου παρότι του δίνει το δικαίωμα ο νόμος, σεβόμενος τους συναδέλφους του στην επιχείρηση που είναι υποστελεχωμένη. «Κανένας δε μπορεί να κάνει μαθήματα δημοκρατίας και αναφέρεται σε θέματα ηθικής όταν είναι ανήθικος. Δεν μπορεί να λένε ότι είμαι εργατοπατέρας και όποιος έχει στοιχεία ας τα καταθέσει…».

Χρ. Ζούπη: «Η ιστορία του καθενός γράφεται με τη στάση ζωής του»

Φανερά ενοχλημένη παρουσιάστηκε και η αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Πύργου κ. Χρύσα Ζούπη, τονίζοντας σε όλους τους τόνους, ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να συνδέει το όνομα της με ακραία πολιτικά σχήματα και να εκμεταλλεύεται έναν τομέα που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα για τα οποία παλεύει πολλά χρόνια. «Έχω να τους απαντήσω ότι η ιστορία του καθενός γράφεται με τη στάση ζωής του και τη συνεπή συνεισφορά του στα κοινά.

Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την κοινωνία και δεν χρειάζεται να μας δείχνουν με το δάχτυλο! Πρώτη φορά το όνομά μου έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων για ένα θέμα που αφορά τη Χρυσή Αυγή, και για μένα αυτό είναι ποινικό αδίκημα και αυτοί που συνέταξαν αυτή την καταγγελία θα έχουν συνέπειες από το νόμο. Θα μου ήταν πάρα πολύ εύκολο να παραιτηθώ αφού δίπλα στη Χρύσα Ζούπη έβαλαν την ταμπέλα ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ψηφοδέλτιο ήταν πολυσύνθετο και δεν κατεβήκαμε ως κομματική παράταξη.

Θα μου ήταν εύκολο να υποταχθώ σε κομματικές σκοπιμότητες πολιτικής αντιπαλότητας και ότι άλλο μπορεί να ειπωθεί από τον καθένα. Δεν θα το κάνω αφού με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσω τις αξίες για τις οποίες παλεύω τόσα χρόνια. Εγώ δεν γνωρίζω ποιος είναι φασίστας και με αφορά μόνο η δημοκρατία της οικογένειάς μου, που ανήκει σε δημοκρατικά πολιτικά σχήματα, πότε σε φασιστικά. Η πορεία της ζωής μου έχει δείξει ότι περπατώ πάντα με ψηλά το κεφάλι παρότι έχω αδικηθεί πολλάκις. Δεν μου έχει δώσει κανένας ποτέ χρήματα για να ζήσω.

Οι αγώνες που κάνουμε είναι αμισθή, δεν πληρώνεται κάνεις. Σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια εθελοντικά και με αξιοπρέπεια για να λύνουν προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους είναι μέγιστο λάθος να γίνεται αυτή η σπίλωση του ονόματός τους. Εγώ θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για να δικαιωθώ και να αποζημιωθώ ηθικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος