FOLLOW US: facebook twitter

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου: “Τελειωμένη υπόθεση η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα”

Ημερομηνία: 25-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πρώτη φορά στο αυτοδιοίκητο ενός Πανεπιστημίου παρεμβαίνει άλλο πανεπιστήμιο και όχι η πολιτεία» δήλωσε  η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προέκυψαν από την Θράκη για την ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η πρύτανις αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι «τελειωμένη υπόθεση. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για μη ειλημμένη κυβερνητική απόφαση. Η ίδρυσή της θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Ως εκ τούτου οι όποιες πολιτικές, κοινωνικές και πανεπιστημιακές αντιδράσεις υπάρχουν δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ίδρυσή της.»

Και μπορεί η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η μελλοντική κυβέρνηση του κόμματός του θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή να προκαλεί αναστάτωση ωστόσο η κυρία Κυριαζοπούλου επανέλαβε πως «μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο αρχές του επόμενου, θα έχουμε καταθέσει το σχετικό σχεδιασμό και θα έχουν γίνει και τα βήματα που πρέπει. Επομένως δεν υπάρχει καμία απειλή για την ίδρυση της Νομικής Σχολής. Εμείς προχωράμε κανονικά το σχεδιασμό μας».

Να θυμίσουμε πως η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα αποτελεί ένα αίτημα 52 ετών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος