FOLLOW US: facebook twitter

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Περιφερειάρχη

Ημερομηνία: 25-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλαντα, ευχές, μελωδίες των Χριστουγέννων και παραδοσιακοί χοροί πλημμύρησαν από νωρίς, χθες το πρωί τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Συλλογικοί φορείς κατέφθασαν να ευχηθούν στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και στους συνεργάτες του «Καλά Χριστούγεννα» και να ψάλλουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τις αντιπροσωπείες για τη διατήρηση του εθίμου, αλλά και για τη μεταλαμπάδευση της παράδοσης στους νεότερους. Την αρχή έκαναν τα μέλη του Χορευτικού και Μουσικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου «Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, ακολούθησαν οι οπλίτες του ΚΕΤΧ, αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Στέγης Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα» απαγγέλλοντας Μωραΐτικα Κάλαντα και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη Νυφιάτικη Παραδοσιακή Στολή της Αχαΐας. Ακολούθως, τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων τραγούδησαν παραδοσιακά Θρακιώτικα κάλαντα, ακολούθησε ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος της Πάτρας, Ποντιακά κάλαντα τραγούδησαν τα μέλη του Συλλόγου Φάρος Ποντίων Πατρών και ο κύκλος των ευχών έκλεισε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας  Πάτρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος