FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Φάμελος: Ανοιχτός δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτός ο θεσμός που αντιπροσωπεύει και εκφράζει μια τοπική λαϊκή εξουσία, γνήσια δημοκρατική, προορισμένη να εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους δημότες σε όλες τις τοπικές τους ανάγκες.

Ως εκ τούτου, εκτός από τα κόμματα και τον κοινοβουλευτισμό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας άλλος εξ ίσου πολύ σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας.

Είναι η πιο κοντινή στον πολίτη εξουσία, συνδυάζει την αιρετή εξουσία με την εκτελεστική, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων του τόπου.

Όπως και σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον Δήμο Πύργου, η νέα κοινωνική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από τα αναδυόμενα και εντεινόμενα οικονομικά και κοινωνικά φαινόμενα, απαιτεί άλλου είδους προσεγγίσεις.

Είναι απαραίτητο και επιβάλλεται να βελτιωθεί και να αποκατασταθεί η αμφίδρομη σχέση μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής , να υπάρξει επαφή με τον δημότη , πρόσωπο με πρόσωπο , να τον ακούμε και με κάθε τρόπο να προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη , σχεδιάζοντας παράλληλα έργα που θα βοηθήσουν τον Δήμο μας να αναδειχθεί και να αναβαθμιστεί πάντα με στόχο ρεαλιστικό και επιτεύξιμο.

Υπάρχει αναγκαιότητα επανακαθορισμού του ρόλου του Δήμου Πύργου σε θέματα τοπικής ανάπτυξης, με νέες μορφές παρέμβασης στην τοπική οικονομία και κοινωνία, στηρίζοντας και ενισχύοντας καινοτόμες πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, δημιουργώντας ευνοϊκό περιβάλλον για προσέλκυση επενδύσεων, με την αξιοποίηση τοπικών πόρων (φυσικών και ανθρώπινων), με εξασφάλιση θέσεων εργασίας αλλά και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Η συνθετότητα και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων, απαιτεί το άνοιγμα του Δήμου Πύργου, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του και κυρίως απαιτεί ηγεσίες που να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές γρήγορα, που να τολμούν συνεργασίες  και συμμαχίες  με γνώση, μεθοδολογία, σχέδιο και δράση.

Ανοιχτός Δήμος, είναι αυτός που σχεδιάζει την ανάπτυξη της περιοχής επενδύοντας στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και στον προσδιορισμό της ταυτότητας της πόλης (brandname) στη βάση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης που στηρίζεται στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια αλλά και στις συνέργειες και στις δικτυώσεις.  Ανοιχτός είναι ο Δήμος που αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις του τόπου.

Στη σημερινή εποχή, πολλοί είναι πρόθυμοι να δώσουν μια ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που φέρνουν φρέσκες ιδέες και τη διάθεση να αλλάξουν την κοινωνία προς το καλύτερο. Στην περίπτωσή μου, έχω αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για να εκπαιδευτώ στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας εξοπλιστεί με τη γνώση, την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις της δημοτικής πολιτικής.

Επιπλέον, η κοινωνική μου ζωή και η καθημερινή μου επαφή με αρκετό κόσμο λόγω της εργασίας μου, μου έχει διδάξει την αξία της ανοικτής συζήτησης και του διαλόγου για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες, έχω μάθει να ακούω τις ανάγκες και τις απόψεις των συμπολιτών μου.

Η φιλοδοξία και το πάθος μου για πρόοδο και αλλαγή του τόπου είναι αυτά που με καθοδηγούν.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο αντάξιο των δυνατοτήτων του και των προσδοκιών των συμπολιτών μας.

ΦΑΜΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστασίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – Παράταξη ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος