FOLLOW US: facebook twitter

Η Άρση βαρών επέστρεψε στην Ολυμπία!

Ημερομηνία: 03-10-2023 | Συντάκτης:

Φαντασμαγορικό θέαμα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη ΔΟΑ

Με επιτυχία και συμμετοχές γνωστών αθλητών, ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Άρσης Βαρών που επέστρεψε θριαμβευτικά το Σαββατοκύριακο στις ρίζες του Ολυμπισμού, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό αθλητικό θέαμα που στήθηκε σε πέντε πλατό.  

Το European Weightlifting Cup “Olympia 2023” που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρσης Βαρών σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδίας Αρσης βαρών, σηματοδοτεί μια αποφασιστική προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας και του οράματος για την ανάπτυξη της άρσης βαρών τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς.

Το πρωϊ της Παρασκευής έγιναν διαλέξεις για το ντόπινγκ, για το fair play, ενώ οι προκριματικοί ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής . Το Σάββατο το πρωϊ, στις 10.30 πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί και στις 4 το απόγευμα οι τελικοί.  Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική τελετή λήξης  με την υπογραφή της χορογράφου των Ολυμπιακών αγώνων Άρτεμις Ιγναντίου τις 6 το απόγευμα στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.

Στην διοργάνωση πήραν μέρος αθλητές από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Μολδαβία, Ρουμανία, Ισπανία, Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ελλάδα, αλλά και δύο αθλητές από την Ομάδα Προσφύγων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άρσης βαρών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 8 αθλητές και αθλήτριες. Στις γυναίκες αγωνίστηκαν οι Δέσποινα Πολακτσίδου, Έλενα Πασσά, Μαρία Στεφανία Ασημοπούλου και Ιωάννα Επιτροπάκη και στους άνδρες  η “γαλανόλευκη” εκπροσωπηθηκε  από τους Βασίλη Φωτιάδη, Αντώνη Αλεξάκη και Κωνσταντίνο Λαμπρίδη.

Στην διοργάνωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Αντόνιο Κονφλίτι καθώς και ο  Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia