FOLLOW US: facebook twitter

Βασ. Κοντογιανόπουλος: Το διακύβευμα των εκλογών είναι άλμα στο μέλλον ή επιστροφή στο τέλμα

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:

Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι άλμα στο μέλλον ή επιστροφή στο τέλμα της δεκαετίας της χρεοκοπίας. Αυτό ήταν το μήνυμα του πρ. Υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην ομιλία του, στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» σε συνάντησή του με πολιτικά στελέχη και φίλους του, προχθές Σάββατο.

Στη βαρυσήμαντη παρέμβασή του, ο κ. Κοντογιαννόπουλος ανέφερε ότι οι επικείμενες εκλογές αποτελούν καμπή στην πορεία της χώρας. Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν η χώρα και η κοινωνία θα πραγματοποιήσουμε άλμα στο μέλλον ή θα επιστρέψουμε στο τέλμα της δεκαετίας της χρεοκοπίας. Οι εκλογές αυτές οφείλουν να είναι εκλογές σύγκρισης και όχι συγκρούσεων.

Η ΝΔ, η φιλελεύθερη παράταξη ουδέποτε επεδίωξε τη σύγκρουση. Ο ιδρυτής της Παράταξης, ο Κων. Καραμανλής είναι ο ηγέτης που αποκατέστησε την εθνική ομοψυχία μαζί με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αγώνας και αγωνία του υπήρξε η επικράτηση του ήπιου πολιτικού κλίματος.

Την απόφαση να συμμετάσχω στις ερχόμενες εκλογές δεν την πήρα μόνος. Την πήρα μαζί με τον Πρωθυπουργό. Ο βασικός λόγος είναι η ανάγκη που νιώθω να εκπληρώσω την οφειλή μου απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Ηλεία και τη νέα γενιά. Πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ηλείας.

Είναι γεγονός ότι η Ηλεία έχει μείνει πίσω. Και πρέπει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και ο χαμένος χρόνος. Ως Υπουργός Βιομηχανίας είχα καταρτίσει μια πιλοτική αναπτυξιακή μελέτη. Η «διαΝΕΟσις» έχει αναλάβει την εκπόνηση ολιστικής μελέτης ανάπτυξης της Ηλείας. Με τα δύο αυτά πολύτιμα εργαλεία θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε τη διασύνδεση της Ηλείας με τον ευρύτερο αναπτυξιακό προγραμματισμό της Πελοποννήσου, που πρόσφατα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην Πάτρα και την Τρίπολη.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η νέα γενιά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αναδείξει την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ως κορυφαία πολιτική. Είναι ανάγκη να γεφυρωθεί το διαγενεακό χάσμα, η χειρότερη μορφή κοινωνικής ανισότητας. Μια δημόσια εκπαίδευση με ποιότητα για όλους το σημαντικότερο όπλο. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη γενιά της κρίσης. Μια γενιά που μεγάλωσε μέσα στα δύσκολα χρόνια της χρεοκοπίας, της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και σήμερα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας. Σε αυτή τη γενιά καλούμαστε να ανοίξουμε το δρόμο της απασχόλησης, της δημιουργίας και της προκοπής μέσα από συνθήκες ίσως ευκαιρίων και αξιοκρατίας.

Υπάρχουν εύλογα και καλόπιστα ερωτήματα πολιτών, ανέφερε ο πρ. Υπουργός. Ένα από αυτά είναι: Τι επιδιώκει τώρα ο Κοντογιαννόπουλος; Έχω εκπληρώσει τη φιλοδοξία μου: 30 χρόνια βουλευτής, 10 χρόνια υπουργός μετέχοντας σε 6 κυβερνήσεις με έξι διαφορετικούς Πρωθυπουργούς, υπηρετώντας πάντοτε τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες εμφανίσθηκα για πρώτη φορά ενώπιόν σας και ενώπιον του Ελληνικού λαού. Στόχος μου να εκπληρώσω μια φιλοδοξία κι ένα χρέος: να ολοκληρώσω την πολιτική διαδρομή μου όπως την ξεκίνησα. Υπηρέτησα την πολιτική ενός ηγέτη που πίστεψα και με δικαίωσε: του Κων. Καραμανλή. Άλλαξε την Ελλάδα. Από βαλκανική την έκανε ευρωπαϊκή.

Ένα δεύτερο ερώτημα: Η ηλικία του, του το επιτρέπει; Έχω την ίδια ηλικία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Χάρη στο Θεό και στη γυναίκα μου, που μου επέβαλε υγιεινή διατροφή και άσκηση είμαι σε άριστη κατάσταση, πνευματική και σωματική.

Σε μια εποχή προκλήσεων είναι απαραίτητη η συνύπαρξη δύο στοιχείων: νεανικής ορμής και πείρας. Την πρώτη εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνώση και εμπειρία είναι η δική μου συνεισφορά.  Θα προσέθετα και πολιτικό βάρος και κύρος, που η Ηλεία το έχει ανάγκη. Ανήκω στην πολιτική γενιά της μεταπολίτευσης. Μπήκαμε στην πολιτική για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πυξίδα μου η ηθική της ευθύνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος