FOLLOW US: facebook twitter

Β. Φάμελος: «Στοίχημά μας να νοικοκυρέψουμε την πόλη και τα χωριά»

Ημερομηνία: 11-01-2024 | Συντάκτης:

Βασίλης Φάμελος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας,
Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δήμου Πύργου:

-Στο.. πόδι με το καλημέρα οι εργαζόμενοι με στόχο τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα
των κοινόχρηστων χώρων

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Το δύσκολο πόστο της καθαριότητας του Δήμου Πύργου αλλά και της ανακύκλωσης και του πρασίνου, ανέλαβε πριν από λίγες μέρες ο Βασίλης Φάμελος, ένας από τους νεότερους αντιδημάρχους, και από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του έχει θέσει σε υλοποίηση τον πρώτο του σχεδιασμό για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και των χωριών. Ένας σχεδιασμός που απαιτεί πολλή και κοπιαστική δουλειά και καλή συνεργασία με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου, δεδομένου ότι αριθμητικά είναι πολλοί λίγοι συγκριτικά με τις τεράστιες ανάγκες.

Το πρώτο και το βασικότερο στοίχημα που όπως μας λέει έχει θέσει, είναι «να νοικοκυρέψουμε την πόλη και για να γίνει αυτό θέλει χρόνο και μεγάλη προσπάθεια».

«Το υπάρχον προσωπικό δίνει πραγματικά την ψυχή του τόσο στην καθαριότητα όσο και στο πράσινο. Είναι λίγοι και δουλεύουν πολύ» επισημαίνει ο κ. Φάμελος και πρόσθεσε πως εκτός από την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων σε διάφορα σημεία της πόλης (π.χ. ΣΕΤΤΗΛ, Κεραία κτλ) και των χωριών. «Υπάρχουν απορρίμματα ανεξέλεγκτα πεταμένα σε πολλά σημεία, σε πρανές δρόμων, σε εκτάσεις περιμετρικά της πόλης ακόμα κοντά σε γειτονιές. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την αποκομιδή τους από διάφορα σημεία και πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να επαναπρογραμματίσουμε τα δρομολόγια αποκομιδής και των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων οριοθετώντας τα ανά περιοχή ώστε να εκλείψει αυτή η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν περιοχές του Πύργου. Σε αυτό το εγχείρημα, καλώ όλους τους συνδημότες μας να βοηθήσουν γιατί οι ανάγκες του Πύργου και των 48 χωριών είναι τεράστιες και θα πρέπει όλοι να φροντίζουμε για την διατήρηση της καθαριότητας του δήμου μας. Και φυσικά επόμενος στόχος  μας είναι η έναρξη της ανακύκλωσης».

Σημαντικός εξοπλισμός- έλλειψη χειριστών

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία στην οποία προΐσταται ο κ. Φάμελος, είναι η έλλειψη στέγης για τον όρχο των οχημάτων του Δήμου αλλά και του προσωπικού, που τη δεδομένη στιγμή είναι διαμοιρασμένο σε διαφορετικά σημεία. «Σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους αντιδημάρχους αναζητούμε χώρο που θα είναι ιδανικός για τη στέγαση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου και του όρχου των οχημάτων. Δεν γίνεται οχήματα και προσωπικό να είναι διασκορπισμένα, άλλοι στο παλιό Νοσοκομείο, άλλοι στον όρχο δίπλα από τα Λέτρινα. Για να ξεκινήσει ο καθημερινός προγραμματισμός απαιτείται συντονισμός και μια σειρά άλλων ενεργειών και αυτό απαιτεί κοινό σημείο έναρξης. Από εκεί και πέρα, ο Δήμος μας διαθέτει αρκετό και σημαντικό εξοπλισμό, όπως κλαδοτεμαχιστή, κάδο- πλυντήριο (είναι για επισκευή), σκούπα, πλυστικό μεγάλο για τον καθαρισμό πλατειών και δρόμων και άλλα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο. Μόλις ψηφιστεί λοιπόν ο προϋπολογισμός θα ζητήσω την πρόσληψη προσωπικού, και χειριστών για τον εξοπλισμό αυτό ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τον προγραμματισμό για έναν νοικοκυρεμένο δήμο. Η βιτρίνα ενός δήμου, η πρώτη εικόνα του, είναι η καθαριότητα και το στοίχημα αυτό, με καλή συνεργασία θα το κερδίσουμε».


Σε εγρήγορση η Υπηρεσία Πρασίνου

Άμεσα και με ταχύτητα, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, προχώρησαν στον καθαρισμό πλατειών και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη που μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους δυνατούς ανέμους είχαν γεμίσει με φύλλα δέντρων.

Εργαζόμενοι του τμήματος Καθαριότητας προχώρησαν στον καθαρισμό και την συντήρηση στις πλατείας Μεταξά στα Χαλικιάτικα αλλά και των Εργατικών Κατοικιών στην Κατακόλου αλλά και στην απομάκρυνση των φερτών υλικών στο πάρκινγκ του οικισμού της Σπιάντζας ενώ ανάλογες εργασίες συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης όπου παρουσιάζονται αντίστοιχα προβλήματα.

Με την έναρξη της νέας χρονιάς και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Πύργου, διαπιστώνετε πως όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση με τους εργαζόμενους των τμημάτων Πρασίνου και Καθαριότητας να είναι επί ποδός, βελτιώνοντας στο μέτρο του δυνατού την εικόνα της πόλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος