FOLLOW US: facebook twitter

«Δώστε πίσω την ενεργειακή επιδότηση»

Ημερομηνία: 11-01-2024 | Συντάκτης:

Αναστάτωση στους ΤΟΕΒ της Ηλείας από την επιστολή της ΔΕΗ

-Άμεση αντίδραση από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρήστο Παλαιολόγο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Αναστάτωση επικρατεί στους ΤΟΕΒ της Ηλείας μετά την ενημερωτική επιστολή που έλαβαν από τη ΔΕΗ για επιστροφή μέρους της επιδότησης που είχαν λάβει τα δύο προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια να δουν πρόσθετη χρέωση στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τουλάχιστον δύο ΤΟΕΒ έχουν λάβει την επιστολή, ενώ και οι υπόλοιποι κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα διότι θεωρούν βέβαιο πως θα πρέπει να πράξουν το ίδιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, όπου πριν από μερικές ημέρες παρελήφθη λογαριασμός της ΔΕΗ με χρέωση πάνω από 800.000 ευρώ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου Χρήστου Παλαιολόγου, ο οποίος απάντησε ότι δεν αμφισβητεί την ορθότητας της συγκεκριμένης χρέωσης.

«Πριν από δέκα μέρες μού είπαν ότι γλιτώνω 300.000 ευρώ, σήμερα μου λένε να πληρώσω 800.000. Επειδή εμείς ως Οργανισμός αμφισβητούμε αυτό το ποσό, διότι έρχεται σε αντίθεση με το έγγραφο που μας είχαν στείλει προ ημερών, ζητήσαμε να μας πουν αναλυτικά ανά λογαριασμό και ανά μήνα και ποσό επιδότησης πώς προκύπτει αυτή η διαφορά στην επιδότηση. Εμείς αυτά τα λεφτά δεν τα έχουμε και δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε», τόνισε.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η ΔΕΗ επισημαίνει στην επιστολή της ότι υπολογίσθηκε η πρόσθετη επιδότηση χωρίς να ληφθεί υπόψη το ανώτατο όριο που αναφέρει το ΦΕΚ για την κατηγορία που ανήκει ο ΤΟΕΒ, για αυτό και στην περίπτωση υπέρβασης, ο έκτακτος ανακεφαλαιωτικός λογαριασμός που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί, θα χρεώσει τυχόν διαφορά μεταξύ ορίου και ληφθέντος ποσού.

«Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι το συνολικό ποσό επιδοτήσεων που έχει χορηγηθεί υπερβαίνει το ανώτατο όριο ενίσχυσης, τότε η τυχόν διαφορά χρεώνεται από τον προμηθευτή στον πελάτη στον έκτακτο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας που θα εκδοθεί για την κάθε παροχή» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, καθώς ΔΕΗ μάλλον εντάσσει τους ΤΟΕΒ στην  κατηγορία της ενιαίας επιχείρησης, άποψη με την οποία ο κ. Παλαιολόγος διαφωνεί.

«Θέλω να υπενθυμίσω πως με βάση τη νομοθεσία, ο ΤΟΕΒ δεν είναι αγροτική επιχείρηση αλλά Οργανισμός Κοινής Ωφέλειας, άρα κάπου έχει κάνει λάθος η ΔΕΗ στον υπολογισμό της επιδότησης και της έκδοσης των λογαριασμών», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος