FOLLOW US: facebook twitter

Με υπόμνημα στον Αλεξιάδη οι λογιστές της Ηλείας

Ημερομηνία: 13-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

alexiadis-logistesΈνωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηλείας

Την Παρασκευή  10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα κοινή σύσκεψη Φορέων, με πρωτοβουλία του Οικονομικού Επιμελητηρίου  Β.Δ. Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, στην οποία παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους φορείς για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και στη συνέχεια επακολούθησε συζήτηση και άκουσε τις προτάσεις των φορέων .

Η Ένωσης μας εκπροσωπήθηκε από τετραμελή αντιπροσωπεία (ο Πρόεδρος Χαμεζόπουλος Διονύσιος, ο Αντιπρόεδρος Πουλακίδας Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λαλιώτης Γεώργιος, το μέλος ΔΣ Νταουλάρης Αλέξιος). Ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας κος Διονύσιος Χαμεζόπουλος, ο οποίος στην παρέμβαση του προς τον Υπουργό τόνισε ότι το επάγγελμα του Λογιστή φοροτεχνικού τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί εξ αιτίας των αλλεπάλληλων αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία καθώς και από την  πολυπλοκότητα του φορολογικού μας συστήματος με αποτέλεσμα τα μέλη του κλάδου μας να έχουν φτάσει στα όρια των σωματικών και ψυχικών τους  αντοχών.

Επίσης επεσήμανε στον κ. Υπουργό ότι η Πολιτεία είναι αυτή που δεν τηρεί τις προβλεπόμενες  από τον νόμο ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείτε μία διαρκής σύγχυση σε συνδυασμό με τα προβλήματα του συστήματος TAXIS.

Στο τέλος της σύσκεψης  ο κ. Πρόεδρος επέδωσε στον Υπουργό το παρακάτω υπόμνημα με τις προτάσεις  της ΕΛΦΕΕ Ν. ΗΛΕΙΑΣ  για το φορολογικό μας σύστημα .

Το υπόμνημα

Κύριε Υπουργέ

Τα τελευταία χρόνια η πραγματική οικονομία της χώρας μας έχει χάσει πάνω από το 30% του ΑΕΠ και διαρκώς συρρικνώνεται σε απελπιστικό βαθμό.

Η Πολιτεία αδυνατεί να εκπονήσει ένα Ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση παραμένοντας δέσμια του πελατειακού κράτους και του πολιτικού κόστους .

Κύριε υπουργέ με τα τελευταία φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που ψηφίσατε δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στην μικρομεσαία τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών ,των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ,εμπόρων ,αγροτών κλπ. που αποτελούν το πιο υγιές και ζωντανό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας .

Με τα μέτρα που πήρατε προσπαθείτε να αρπάξετε ένα μεγάλο κομμάτι από μία μικρή πίτα ,χωρίς να βλέπεται το γεγονός ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν  στα 80,3 Δις και υπάρχει πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών.

Η Ένωση  μας προτείνει τα παρακάτω μέτρα προκειμένου η πίτα της οικονομίας να μεγαλώσει και να μπορέσει η Πολιτεία να εισπράξει ένα μικρό κομμάτι από μια πολύ μεγαλύτερη πίτα.

  1. Φορολογικός συντελεστής για επιχειρήσεις 15% – 20%
  2. Φορολογικός συντελεστής για φυσικά πρόσωπα απο 15% μέχρι 35%
  3. Θέσπιση κοινού αφορολόγητου για όλους τους φορολογούμενους και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  4. Αφορολόγητες εκπτώσεις από τα κέρδη των επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας ,μέσα από ένα απλό ,λιτό και αυστηρό πλαίσιο.
  5. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα ,φάρμακα κλπ) στο 6%-6,5% και των υπολοίπων στο 13%-15%.
  6. Οργάνωση του συστήματος TAXIS για άμεσο και αποτελεσματικό ηλεκτρονικό έλεγχο όλων των συναλλαγών και άμεσο κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων με την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος .
  7. Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος ώστε να είναι απλό, κατανοητό και εφαρμόσιμο από τους πολίτες και να μη χάνεται ανάμεσα σε χιλιάδες εγκυκλίους.
  8. Ασφαλιστικό σύστημα βάσει αναλογιστικής μελέτης όπου όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των κλάδων θα εισφέρουν τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές και θα παίρνουν την ίδια σύνταξη και θα έχουν ίδιες παροχές.

Το ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος