FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Τσιάρας: «Η ΝΔ είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα»

Ημερομηνία: 13-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

tsiaras-tzavaras-gavras

Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ηλείας και συνέντευξη τύπου του συντονιστή και βουλευτή Κώστα Τσιάρα

  • ‘Η κυβέρνηση θα συρθεί μόνη της σε πρόωρες εκλογές’
  • ‘Η ΝΔ θα στηρίξει την πολιτική της στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα’

«Η ΝΔ είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν δρομολογήσουμε πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, μέσα από συγκεκριμένους στόχους, αξιοποιώντας τον πλούτο αυτής της χώρας που είναι η επιχειρηματικότητα και ο ιδιωτικός τομέας». Αυτό υποστήριξε χθες ο βουλευτής Καρδίτσας  και Γ.Γ Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τσιάρας που παρευρέθηκε ως συντονιστής στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο.  Η ΝΟΣ συνεδρίασε στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Ηλείας, στην οποία παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ  Κ. Τζαβάρας, οι πρώην βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου και Α. Μαρίνος, οι πολιτευτές Θ. Βλαγκούλης και Ο. Βλαχαντώνη, η περιφερειακή γραμματέας Α. Χάλαρη καθώς και όλα τα μέλη της ΝΟΣ και πολλά τοπικά στελέχη,  όπως και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας  Κ. Νικολούτσος. Την συνεδρίαση άνοιξε με την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χ. Γαβράς, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η  ΝΟΔΕ Ηλείας μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων και ότι η επαφή της οργάνωσης με την κοινωνία και η διεκδίκηση των λύσεων στα προβλήματα της  Π.Ε Ηλείας είναι βασική προτεραιότητα  τους και μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από  διαβούλευση με τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς και την ανάληψη συλλογικών δράσεων.  Ακολούθησαν τοποθετήσεις των στελεχών της ΝΔ και έγινε ένας γόνιμος διάλογος με πολλές προτάσεις για την ανάπτυξη του νομού.

 Ο κ. Τσιάρας και στην ομιλία του στην ΝΟΣ αλλά και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα  γραφεία της ΝΟΔΕ λίγο πριν την συνεδρίαση της ΝΟΣ, έδωσε το στίγμα της νέας πολιτικής που διαμορφώνει πλέον η ΝΔ μετά την εκλογή του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι βρέθηκαν στο  τιμόνι της χώρας λέγοντας τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έπραξαν.

«Ο κ. Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελικά αποδεικνύεται ότι μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα όχι μόνο γιατί καθυστέρησαν επικίνδυνα να δρομολογήσουν εξελίξεις που φαντάζουν μονόδρομος αλλά κυρίως γιατί στην προσπάθειά τους να επιχειρήσουν μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό. Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι η ελληνική οικονομία να βυθίζεται και σήμερα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες λουκέτα, η επιχειρηματικότητα να βρίσκεται κυριολεκτικά στο ναδίρ και η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που η κυβέρνηση τους ζητά.

Επειδή χάθηκε πολύτιμος χρόνος, η κυβέρνηση αναγκάστηκε όχι μόνο να ικανοποιήσει παράλογα αιτήματα των δανειστών αλλά κυρίως να επιχειρήσει αλλαγές που δεν είχαν καμία σχέση με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων πολιτών. Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που θα δρομολογήσει ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας. Οι επιχειρούμενες αλλαγές και στον φορολογικό, ασφαλιστικό και στον αναπτυξιακό νόμο που συζητάμε δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει σε κρίσιμα και ουσιαστικά ζητήματα.»

tsiaras-pyrgos

Η ΝΔ θα δρομολογήσει πραγματικές συνθήκες  ανάπτυξης  

Επισήμανε ακόμα, ότι η  ΝΔ είναι πεπεισμένη ότι πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν δρομολογήσουμε πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

 «Τα επόμενα χρόνια πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα μείγμα  επιλογών που θα προσδιορίζει την ανάπτυξη στο 4%  και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%  τα επόμενα 6-7 χρόνια, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το ΑΕΠ και να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση αντί να βλέπει όλα αυτά, επιχειρεί ένα ταξικό διαχωρισμό ουσιαστικά καταγγέλλοντας την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα και μη δίνοντας καμία πραγματική ανάσα στην ελληνική οικονομία. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παράταξη και με ένα πρωθυπουργό που άλλα έταξε και άλλα έκανε και έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα κακής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν. Όσο πιο σύντομα υπάρξει πολιτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες να ανακάμψει η εθνική μας οικονομία.»

«Η κυβέρνηση θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές»

Σε ερώτηση της Πρωινής για το να θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές μπορούν να δώσουν λύση, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι μπορεί θεσμικά

η ΝΔ είναι εναντίον των πρόωρων εκλογών, όμως η όποια παραμονή στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από το όποιο κόστος μπορεί να προέρχεται από την πρόωρες εκλογές.

«Καμιά αντιπολίτευση  δεν μπορεί να προκαλέσει από μόνη της εκλογές. Η άποψη μας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συρθεί από μόνη της σε εκλογές, γιατί ακριβώς δεν θα μπορεί να ικανοποιεί αυτό που υποσχέθηκε στους Έλληνες πολίτες. Με τις δικές της επιλογές και παραλείψεις, η ελληνική κοινωνία θα βρεθεί προ μεγάλων αδιεξόδων. Άρα λεμε ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο ακόμα κι αν το κόστος των εκλογών είναι μεγάλο, ακόμα κι αυτό αντίκειται σε αυτό που η ΝΔ πιστεύει διαχρονικά.»

Επιχειρηματικότητα και ιδιωτικός τομέας η προτεραιότητα της ΝΔ  

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας απαντώντας στο τι μπορεί στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε και με δρομολογημένες εξελίξεις να αλλάξει η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση, τόνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει ότι

«πρέπει να αλλάξουμε σελίδα εγκαινιάζοντας μια σχέση αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες. Οι θυσίες καλώς ή κακώς πρέπει να συνεχιστούν, όμως πρέπει να περιγράψουμε τα επόμενα βήματα με σαφήνεια , να πούμε την αλήθεια που με το πέρασμα του χρόνου θα επιβεβαιώνεται, αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μας με την παρούσα κυβέρνηση. Αν η ΝΔ βρεθεί αύριο στο τιμόνι της χώρας πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στην επιχειρηματικότητα και στον ιδιωτικό τομέα, να καταλάβουμε από πού προέρχεται ο πλούτος στη χώρα. Πρέπει λοιπόν να οργανώσουμε μια πολιτεία που θα δίνει την ευκαιρία στην επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί σιγά σιγά. Θαύματα  δεν γίνονται πρέπει να το καταλάβουμε. Χρειάζεται όμως αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και σε πολίτες και επενδυτές που θα θέλαμε να δώσουν στην Ελλάδα το στίγμα και τον τόνο της πραγματικής ανάπτυξης. Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη που φροντίζει να κρατάς ζεστή την εκλογική σου πελατεία και να συντηρείς μόνο το δημόσιο τομέα, δεν δίνει πραγματική προοπτική  στην Ελλάδα, αλλά θα δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.»

Υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος

Όσον φορά την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Τσιάρας απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, τόνισε ότι η ΝΔ πιστεύει πως σήμερα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αναθεώρηση του Συντάγματος και σε έναν μεγάλο βαθμό η ΝΔ έχει διαμορφώσει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη μέσα από μια πραγματικότητα που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Θέλησε ωστόσο να μας θυμίσει καθώς είπε, ότι το 2008 που η

ΝΔ προσπάθησε όχι τόσο τολμηρά ίσως να θέσει τέτοιο θέμα, το σύνολο του κοινοβουλίου ήταν απέναντι, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα αρχηγό, φάνηκε να αμφισβητεί την πραγματικότητα τω προθέσεών της και έκανε λόγο για ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης.

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε οργανώσει μια Επιτροπή που ασχολούνται με την Συνταγματική αναθεώρηση υπό  τον πρώην υπουργό τον κ. Τασούλα   και στο τεχνοκρατικό επίπεδο έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη δουλειά. Σε σύντομο χρόνο θα συστήσουμε μια επιτροπή βουλευτών που θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις αφού βρισκόμαστε σε εβδομάδα διαβούλευσης και θα καταλήξει στη συνολική δική μας θέση. Εμείς θέλουμε την Συνταγματική αναθεώρηση όχι μόνο δεν την φοβόμαστε αλλά είναι αναγκαία, αλλά ο τρόπος που στέκεται η κυβέρνηση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θεσμικό ζήτημα, μόνο ερωτηματικά μας δημιουργεί  και την αίσθηση ότι προσπαθεί να ξεφύγει από τα μεγάλα προβλήματα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος