FOLLOW US: facebook twitter

Τσιρώνης: «Οι πολίτες έπαψαν να είναι όμηροι»

Ημερομηνία: 16-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

tsironis3

Δηλώσεις του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος για τα σκουπίδια της Ηλείας

Ικανοποιημένος από την τροπή που πήρε το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Ηλεία δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που βρέθηκε χθες στην Ηλεία με αφορμή την πρόσκλησή του σε συνέδριο για την κυκλική οικονομία στο συνεδριακό κέντρο της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία. Νωρίτερα ο κ. Τσιρώνης φτάνοντας στην ιστορική πόλη συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά, τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, τους αντιδημάρχους Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Δεββέ και Πύργου Διονύση Μπέλτσο, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Λάμπη Αριστειδόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου Δημήτρη Μεσσαλά, τον συντονιστή Ηλείας των ΑΝΕΛ Τάκη Τσιλιμίγκρα κ.α. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

tsironis1

Μετά το τέλος της ωριαίας συνάντησης ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα των σκουπιδιών. «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου γιατί με την άριστη συνεργασία μεταξύ των δημάρχων και μεταξύ των δημάρχων και της πολιτείας – των συναρμόδιων υπουργείων, καταφέραμε να βάλουμε πια, σε τροχιά επίλυσης ένα χρόνιο πρόβλημα και σήμερα έχουμε έναν χώρο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, μιας προσωρινής διαχείρισης γιατί το ολοκληρωμένο έργο θα γίνει στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά είναι σημαντικό ότι σήμερα πλέον με νόμιμο τρόπο με έναν εξαιρετικά οικολογικό τρόπο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα, διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα, παράγουμε κομπόστ και έχουμε λύσει οριστικά το πρόβλημα του να έχουμε μέσα στην Ηλεία τον χώρο διάθεσης των απορριμμάτων. Πλέον έπαψαν οι πολίτες να είναι όμηροι».

tsironis2

Όμως απάντησε και σχετικά με το θέμα του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά και του ΣΔΙΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα έργα αυτά επανεξετάζονται στην κατεύθυνση να βελτιωθούν, να διαστασιολογηθούν σωστά και είμαστε σε πολύ καλή επαφή και με τους αναδόχους σε κάθε περιοχή, όμως και εδώ – άλλωστε συμπτωματικά ο ανάδοχος που έχει το τελικό έργο, κάνει και την προσωρινή διαχείριση – άρα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους για να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις συμφωνίες, να τις φέρουμε κοντά στο νέο εθνικό σχεδιασμό. Θυμίζω πως στο εθνικό σχεδιασμό το 50% των απορριμμάτων θα το διαχειρίζονται οι δήμοι με την έννοια της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, δηλαδή η κυκλική οικονομία, να μην παράγουμε απορρίμματα. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν είμαστε σε επαφή με τους αναδόχους ώστε να έχουμε μια σωστή διαστασιολόγιση και να μην πετάμε λεφτά του δημοσίου, εκεί που δεν χρειάζονται».

Στο περιθώριο της συνάντησης στο δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας ο κ. Κοτζιάς, προσέφερε στον κ. Τσιρώνη ένα αντίγραφο του σπάνιου βιβλίου για την Ολυμπία του Τζον Στάνσχοπ.

tsironis-triantafillia

Η επίσκεψη Τσιρώνη στην  Τριανταφυλλιά

Ικανοποίηση για την Μονάδα Μηχανικής Διαλογής

Την μονάδα της «προσωρινής» της  ενδιάμεσης λύσης στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, όπου από τις 6 Ιουνίου λειτουργεί το έργο της κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Νομού Ηλείας, επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Η κύριος Τσιρώνης βρέθηκε εκτάκτως στη Μονάδα, διερχόμενος χθες με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στην Τριανταφυλλιά είχε συνάντηση τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τους αντιδημάρχους κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο και κ. Σπύρο Τζουλέκη, καθώς και τους υπεύθυνους λειτουργίας της μονάδας.

Ο Υπουργός αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της Τριανταφυλλιάς και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του ΧΥΤΥ, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την άρτια λειτουργία της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά και την άριστη συνεργασία του ΦοΔΣΑ Ηλείας και των δημάρχων του Νομού με τους συναρμόδιους Υπουργούς».

Αμέσως μετά την συνάντηση, την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματά της, εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος