FOLLOW US: facebook twitter

«Ένας ήρωας με παντούφλες» απόψε στο θέατρο Καυκανιάς

Ημερομηνία: 16-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

irwas-pantoufles-afisa

Απόψε το βράδυ στο θέατρο Καυκανιάς από την Θεατρική Ομάδα Πύργου

  Η Θεατρική Ομάδα Πύργου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και στο όμορφο πέτρινο θέατρο της Καυκανιάς (δ.δ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας) παρουσιάζει σήμερα στις 9.30 τα βράδυ σε επανάληψη την μεγάλη επιτυχία του περασμένου χειμώνα «Ένας ήρωας με παντούφλες», μια διαχρονική κωμωδία των αξέχαστων θεατρικών συγγραφέων Α. Σακελλάριου- Χ. Γιαννακόπουλου σε σκηνοθεσία της Ε. Στιβανάκη και με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές.

  Τα μέλη της ΘΟΠ έχουμε διανύσει μια πορεία 20 χρόνων στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού «ενσαρκώνοντας χαρακτήρες φανταστικούς και μη, ήρωες της φαντασίας και της πραγματικότητας, ήρωες που μάχονται ακόμα κι όταν σβήσουν τα φώτα της σκηνής όντας στη δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι ήρωες της καθημερινότητάς μας» όπως αναφέρεται και στο σημείωμα της Ομάδας.

 irwas-pantoufles2

  Έτσι, καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν μια παράσταση με χιούμορ αλλά και μια πικρή σάτιρα που αφορά  την κερδοσκοπία, την πατριδοκαπηλία, την πολιτική διαπλοκή και τη διάβρωση των ηθών της κοινωνίας στα τέλη της δεκαετίας του ’40 σε αντίθεση με την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητα στον πόλεμο και στη ζωή του στρατηγού Δεκαβάλλα, του «ήρωα με τις παντούφλες»…

  Μετά το τέλος της παράστασης οι κάτοικοι της Καυκανιάς θα παραθέσουν στους θεατές παραδοσιακό δείπνο με εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση του χωριού τους.

  Σημειώνεται, τέλος, πως η διαδρομή που θα ακολουθήσετε για την Καυκανιά είναι η εξής: από την Ε.Ο Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας στρίβετε προς το Πελόπιο και στο κέντρο του συνεχίζετε προς Καυκανιά, μισό χιλιόμετρο πριν την είσοδο του χωριού μετά την ταβέρνα «Η Πεύκα» στρίβετε αριστερά και ακολουθώντας τις πινακίδες σε μικρή απόσταση βρίσκετε  το θέατρο… Σας περιμένουμε!

Γιώργος Αγγελόπουλος, φιλόλογος, μέλος της ΘΟΠ.

irwas-pantoufles

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία τοποθετείται το 1947 κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Ο απόστρατος στρατηγός Δεκαβάλλας ζει μια φτωχική αλλά ήσυχη και ζωή μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, αυτή η ηρεμία όμως ταράζεται όταν δέχεται την επίσκεψη του ξαδέρφου του ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα αποφάσισε να τον τιμήσει για τους αγώνες του στήνοντας ένα άγαλμα με τη μορφή του στην πλατεία μπροστά στο σπίτι του. Τα όνειρά του όμως μέλλεται να καταρρεύσουν με το χειρότερο τρόπο όταν μαθαίνει πως ο μόνος λόγος αυτής της «τιμής» ήταν για να τσεπώσουν κάποια εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά οι «επιτήδειοι» που σκαρφίστηκαν την ιδέα του ανδριάντα. Και κάπως έτσι ο στρατηγός Δεκαβάλλας μένει μόνο με τη στολή και το σπαθί του να αγναντεύει ένα παγερό άγαλμα, με τα όνειρά του να πηγαίνουν κατευθείαν στο σάκο του παλιατζή..

Στο ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλλα ο Γιάννης Μανώλης, πλαισιωμένος από το γνωστό τιμ της θεατρικής Ομάδας Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος