FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν εργασίες εξωραϊσμού σε Κατάκολο και παραλίες

Ημερομηνία: 16-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katharismos-katakolo-paralies1

Από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου

Εκστρατεία εξωραϊσμού και αποψίλωσης, πρανών και δρόμων, ξεκίνησε χθες από το Κατάκολο η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πύργου με στόχο να βελτιώσει την εικόνα που παρουσιάζουν παραθαλάσσιοι οικισμοί και δημοτικές ενότητες.

katharismos-katakolo-paralies3

Η αρχή, έγινε από το Στάδιο του Κατακόλου, το οποίο παρέμενε επί μήνες, στην κυριολεξία «λογγωμένο» και αποκλεισμένο από χορτάρια και κάθε είδους βλάστηση. Μηχανήματα (τρακτέρ και κοπτικά) του Δήμου που μόλις επισκευάστηκαν και τέθηκαν στη διάθεση της υπηρεσίας, παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Βασίλη Σεϊντή, προχώρησαν στον καθαρισμό του γηπέδου αλλά και του εξωτερικού χώρου, ένθεν και ένθεν του κεντρικού δρόμου.

katharismos-katakolo-paralies-seintis

Όπως τόνισε μάλιστα ο κ. Σεϊντής, οι εργασίες θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου, στον Άγιο Ανδρέα, το Κορακοχώρι, τη Μυρτιά και τον Άγιο Ηλία αλλά και στο εσωτερικό παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο από τη Συκιά μέχρι και τη Σπιάντζα. «Μετά από σύσκεψη που έγινε με επικεφαλής το Δήμαρχο, βάλαμε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου και οι παραλίες του δήμου. Μετά από 4-5 μήνες καταφέραμε με μεγάλες προσπάθειες και από τις υπηρεσίες να φτιάξουμε τα μηχανήματα του δήμου (τρακτέρ πολύτιμα που καθαρίζουν χόρτα, καλάμια κτλ) και πλέον ξεκινάμε τους καθαρισμούς από το στάδιο του Κατακόλου που είναι σε άθλια κατάσταση. Ήδη έχουμε παρέμβει από τον κόμβο της Καταραχίου μέχρι και τη Μούτελη και θα επανέλθουμε στα ίδια σημεία εφόσον χρειαστεί, ακόμα και σε χώρους που δεν ανήκουν στο δήμο με στόχο το οικιστικό κομμάτι των παραλιών να αλλάξει εικόνα».

katharismos-katakolo-paralies2

Ακολουθούν παρεμβάσεις, όπως σημείωσε ο κ. Σεϊντής, στο Επιτάλιο και ευρύτερα στο Δήμο Βώλακος και θα επεκταθούν και στο Δήμο Ωλένης. «Θα βρεθούμε δίπλα σε όλους τους προέδρους με τους οποίους έχω έρθει ήδη σε επικοινωνία ενώ σε συνεργασία με τον συνάδελφο και φίλο μου κ. Μπέλτσο, που αυτή τη στιγμή έχει την ευθύνη αποκομιδής των απορριμμάτων, προγραμματίζουμε από βδομάδα και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων που έχουν σωρευτεί σε διάφορα σημεία στο δρόμο από Καβούρι μέχρι Συκιά. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία για τα θέματα αυτά. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και τα αποτελέσματα θα φανούν σε δυο βδομάδες περίπου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος